Δεκατρείς νέες παιδικές χαρές σε Τ.Κ. του Δήμου Ζίτσας από το “ΦιλόΔημος ΙΙ”

Δεκατρείς νέες  παιδικές χαρές σε Τ.Κ. του Δήμου Ζίτσας από το “ΦιλόΔημος ΙΙ”

Δεκατρείς (13) νέες υπερσύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές έρχονται να προστεθούν σε ισάριθμες Τοπικές Κοινότητες του δήμου Ζίτσας καθώς με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη τη Δευτέρα 09/07/2018 εντάχθηκε στο Πρόγραμμα “ΦιλόΔημος ΙΙ” η σχετική πρόταση του Δήμου συνολικού προϋπολογισμού 260.000ευρώ.
Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την απόφαση ένταξης σε δήλωσή του τονίζει: «Είμαστε από τους πρώτους Δήμους που από τις αρχές του 2017 αξιοποιήσαμε χρηματοδοτικά εργαλεία, (“Πράσινο Ταμείο”) και αναβαθμίσαμε παιδικές χαρές σε Τοπικές Κοινότητες με στόχο τη δημιουργία ασφαλών δημόσιων χώρων αναψυχής και παιχνιδιού των μικρών μας Δημοτών. Τώρα, εκμεταλλευόμενοι το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” αυξάνουμε τον αριθμό των πιστοποιημένων παιδικών χαρών όπου τα παιδιά του Δήμου αλλά και εκείνα που έρχονται ως επισκέπτες  θα χαίρονται το παιχνίδι τους με ασφάλεια». Ταυτόχρονα με αφορμή το γεγονός ότι στις εν λειτουργία παιδικές χαρές έχουν παρατηρηθεί συχνά πολλές ζημιές ο Δήμαρχος  ζητά «από όλους, μικρούς και μεγάλους, να σεβαστούν τους χώρους και τα παιχνίδια, να τους κάνουν κτήμα τους  και να μην προκαλούν φθορές γιατί η αντικατάστασή τους είναι δύσκολη και χάνεται η δυνατότητα πιστοποίησή τους».
Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του Δήμου το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες αναβάθμισης και ανακατασκευής δεκατριών (13) υφιστάμενων Παιδικών Χαρών με την προμήθεια και τοποθέτηση παιχνιδιών, δαπέδων και λοιπού αστικού εξοπλισμού, στα πλαίσια βελτίωσης και αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου για το έτος 2018. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις παιδικές χαρές των ακόλουθων Τοπικών Κοινοτήτων:
Άνω Λαψίστας: έναντι του πολιτιστικού κέντρου του οικισμού
Ασφάκας: στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου
Βουτσαράς:  στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου
Δεσποτικού: στην κεντρική πλατεία του οικισμού
Ελεούσας: στο Ο.Τ. 165 (χαρακτηρισμένο ως Κ.Χ.)
Καρίτσας: στην κεντρική πλατεία του οικισμού
Κάτω Ζαλόγγου: στον προαύλιο χώρο του πολιτιστικού κέντρου
Κάτω Λαψίστας: στην είσοδο του χωριού
Αναργύρων: εντός του πάρκου, στο κέντρο του οικισμού
Κουρέντων: στον ευρύτερο Κ.Χ. βορειοδυτικά του οικισμού
Λιγοψάς: στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου
Παλιουρής: έναντι προαύλιου χώρου πρώην δημοτικού σχολείου
Πρωτόπαππας: στον αύλειο χώρο έναντι του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου
Με τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν οι δεκατρείς παιδικές χαρές θα αποκτήσουν πιστοποιητικό καταλληλότητας όπως προβλέπεται από την νομοθεσία με γνώμονα πάντα την εξασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των παιδιών που θα παίζουν σε αυτές.
Να σημειωθεί πως στο Δήμο Ζίτσας από τις αρχές της περασμένης χρονιάς (2017) λειτουργούν ήδη δέκα (10) εκσυγχρονισμένες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε αντίστοιχες Τοπικές Κοινότητες  (Μεταμόρφωση, Πετσάλι, Ροδοτόπι, Ζίτσα, Κληματιά, Ελεούσα, Γραμμένο, Ζωοδόχο, Βουνοπλαγιά, Άγιο Ιωάννη). Έτσι οι υφιστάμενες παιδικές χαρές σε συνδυασμό με εκείνες που θα γίνουν με το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” καθιστούν το Δήμο Ζίτσας  από τους πρωτοπόρους στην Ήπειρο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]