ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ύδρευση Τσεπελόβου και δρόμοι στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για το έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Τσεπέλοβο και την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» δόθηκαν απαντήσεις από το Δήμαρχο  κατά τη συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου ,με αφορμή παρεμβάσεις και ερωτήματα των κ.κ. Λ. Τσουμάνη, Ηλία Ράπτη και Παναγιώτη Ρούσκα.

Η πρόταση κατατέθηκε κανονικά την πρώτη μέρα που άνοιξε η διαδικασία υποβολής, δεν υπάρχει θέμα σειράς προτεραιότητας, απλά το πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό και θα κριθεί με βάση τα κριτήρια που τέθηκαν.  Αφορά την δεύτερη κατηγορία έργων ως νέο (η άλλη τα συνεχιζόμενα προς ολοκλήρωση), είναι προϋπολογισμού 555.000 ευρώ και πρόκειται για παλιά μελέτη από τον πρώην Δήμο Τύμφης η οποία επικαιροποιήθηκε. Ο Δήμος ευελπιστεί ότι θα τύχει ένταξης στο πρόγραμμα. Ως προς την μη ένταξη, στο πρόγραμμα της Περιφέρειας  στο ΕΣΠΑ για την αγροτική οδοποιία, των δρόμων  σε Ιτέα και Πέτρα που έθεσε ο κ. Ρούσκας,  ο Δήμαρχος εξήγησε ότι δεν εντάχθηκαν επειδή κρίθηκε ότι δεν εξυπηρετούν την αγροτική οικονομία, αλλά συνδέουν οικισμούς.



Ωστόσο, για το έργο της Ιτέας υπήρξε άμεσα λύση αφού ικανοποιήθηκε από την Περιφέρεια το αίτημα για χρηματοδότηση και διατέθηκαν ήδη 130.000 ευρώ, ποσό που συμπληρωθεί από το Δήμο για να εκτελεστεί το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου. Για το δρόμο της Πέτρας υπάρχει συζήτηση με την Περιφέρεια για να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησής του. Από την Περιφέρεια χρηματοδοτήθηκε και ο δρόμος στο Ελατοχώρι, ενώ δρόμος στο Κουκούλι εξετάζεται το πώς θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Leader».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]