ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εκδήλωση και αποκατάσταση γεφυριών του Ζαγορίου

Εκδήλωση και αποκατάσταση γεφυριών

Μεγάλη και σημαντική εκδήλωση αποτελεί και αυτή για τα πέτρινα γεφύρια του Ζαγορίου στις 12 Ιουλίου στους Μηλιωτάδες σε συνδιοργάνωση του Δήμου, της Ένωσης Ζαγορισίων Αθηνών, του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλιωτάδων. Με αφορμή την εκδήλωση αυτή ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι αποκαταστάθηκαν οι ζημιές
στα γεφύρια Χάτσιου και Κοβάτσαινας στο Τσεπέλοβο, Μύλου στους Κήπους και Μίσιου μεταξύ Κουκουλίου και Βίτσας, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και συνεργασία της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου και του Δήμου, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν. Υπενθύμισε την πρόταση που έχει κατατεθεί στα Υπουργεία Πολιτισμού και Εσωτερικών για την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος παρεμβάσεων στα πέτρινα γεφύρια του Ζαγορίου.

Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε  κατά τη συνεδριαση του Δημ.Συμβουλίου ,και για την επίσκεψη Γερμανών Δημάρχων από την περιοχή του Φυσικού Πάρκου Ν. Βεστφαλίας και την συνεργασία που μπορεί να αναπτυχθεί σε πολλούς τομείς, καθώς και  για την έκδοση νέου οδηγού για την τουριστική προβολή με τίτλο «Διαδρομές στο Ζαγόρι» στα ελληνικά και αγγλικά, ο οποίος θα διανεμηθεί και σε εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει το Ζαγόρι και στους επισκέπτες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]