Ελαφριά πρόσκρουση πλοίου στην Ηγουμενίτσα

Ενημερώθηκε,  σήμερα το πρωί
η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ «CRUISE OLYMPIA» σημαίας Ιταλίας, κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στον οικείο λιμένα και ενώ πραγματοποιούνταν σταδιακά η κάθοδος των πρυμναίων ραμπών αυτού, ήρθαν σε επαφή με δύο από τους πλωραίους κάβους πρόσδεσης του Ε/Γ – Ο/Γ «HELLENIC SPIRIT» Ν. ΧΑΝΙΩΝ 30 το οποίο ήταν προσδεδεμένο στο λιμένα εξωτερικού, με αποτέλεσμα να κοπούν αλλά να αποκατασταθούν άμεσα από το πλήρωμα.
 Στη συνέχεια το Ε/Γ-Ο/Γ «CRUISE OLYMPIA» προσέκρουσε ελαφρώς στην Νο 12 ράμπα, με αποτέλεσμα να υποστεί στρέβλωση (εσωκοίλωμα) και εκδορές στο αριστερό πρυμναίο στεγανό διαμέρισμα με ύπαρξη τριών ρηγμάτων μικρού διαμετρήματος σε ύψος περίπου 1,5μ επάνω από την ίσαλο γραμμή.
 Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της  Ανκόνας για τα λιμάνια της  Κέρκυρας και  της Ηγουμενίτσας και η αποβίβαση των επιβατών καθώς και οχημάτων πραγματοποιήθηκε ασφαλώς. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ενώ  μετά την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, διατήρησης κλάσης και προστασίας περιβάλλοντος από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, επετράπη η συνέχιση πλόων του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]