Πολιτιστικός Σύλλογος Καστρίτσας:Αίτημα κατασκευής της οδού προς την αρχαία ακρόπολη

           Αίτημα κατασκευής της οδού προς την αρχαία ακρόπολη...για την ανάδειξη του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστρίτσας ,μέσω σχετικής επιστολής ,ζητά  την  ασφαλτόστρωση του δρόμου που συνδέει το χωριό της Καστρίτσας με την Αρχαία Ακρόπολη αυτής.
Sτην επιστολή που λάβαμε και δημοσιεύουμε , η Πολιτιστική Αρχή της Καστρίτσας  αναφέρει αναλυτικά τα παρακάτω:


"Ο ήδη υπάρχων δρόμος ,ως γνωστόν ,είναι σε πολύ κακή κατάσταση και συνέχεια διαβρώνεται κι άλλο με την πάροδο του χρόνου και τις πολλές βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή μας ανέκαθεν.
Συνέπεια αυτού είναι η πρόσβαση των υπεραρίθμων επισκεπτών να γίνεται από την οδό του Μοναστηριού της Καστρίτσας και ΟΧΙ δυστυχώς από την κεντρική είσοδο της ακρόπολης μας (που υπάρχει και διαμορφωμένο parking από την Αρχαιολογική υπηρεσία για τα οχήματα). Επισκέπτες επίσης αρκετοί στον αριθμό, μας παραπονούνται για την έλλειψη αξιοπρεπούς οδοστρώματος και επίσης μας αναφέρουν και διάφορες βλάβες στα μέσα μεταφοράς τους κατά την επίσκεψη στον αρχαιολογικό αυτό προορισμό.

Ο σωστός δρόμος είναι και «γέφυρα» πολιτισμού κι επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων

Ο σωστός δρόμος είναι και «γέφυρα» πολιτισμού κι επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και των διαφόρων σημείων φυσικής και ιστορικής σημασίας. Θα είναι σίγουρα περισσότεροι οι αφιχθέντες στο βαρυσήμαντο αρχαιολογικό αυτό μνημείου της Ηπείρου με τη δημιουργία οδοστρώματος, που θα έπρεπε να είναι ήδη δεδομένο σαν έργο με τον εγκαινιασμό της αρχαίας μας ακρόπολης.
Ήδη στο παρελθόν από την Περιφέρεια είχε γίνει λόγος για κατασκευή του δρόμου αυτού, χωρίς δυστυχώς ποτέ τελικά να γίνει πράξη...."
Οπως σημειώνεται στη  σχετική επιστολή του  Πολιτιστικού Συλλόγου  Καστρίτσας , τo συγκεκριμένο  αίτημα  δεν αποτελεί  αίτημα αξιοποίησης μόνο για τον τόπο της Καστρίτσας, αφού   όπως εύκολα μπορούν να αντιληφθούν οι αρμόδιες Αρχές  ,με το έργο αυτό  πρόκειται να  αξιοποιηθεί όλος ο νομός Ιωαννίνων  ,αφού και  η έλευση τουριστών θα γίνει  μεγαλύτερη αλλά και θα αναδειχθεί περαιτέρω ο  βραχοστύλωτος αρχαιολογικός χώρος ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]