Συνάντηση Υφυπουργού Παιδείας με την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Συνάντηση Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μ. Τζούφη με την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.


Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπης Τζούφη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.), για θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ Παναγιώτης Κασσιανός, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Δημήτρης Παπαευθυμίου, ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Κυργιόπουλος, η Ταμίας Μαρία Μαργαρίτη και ο Ειδικός Γραμματέας Βασίλειος Αναστασιάδης. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης η πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής Γεωργία Μπουλμέτη και το μέλος ΒάσιαΣταθά.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την απόρριψη υποψήφιων αναπληρωτών από τους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες εξαιτίας της μη ορθής συμπλήρωσης της υπεύθυνης δήλωσης από αιτούντες, με την Υφυπουργό να επισημαίνει ότι η εποπτεία των πινάκων είναι αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι η Διεύθυνση Προσωπικού του ΥΠΠΕΘ θα υποβάλλει εκ νέου σχετικό ερώτημα στην ανεξάρτητη αρχή.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την απόδοση συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από το Ι.Ε.Π., με την κ. Τζούφη να σημειώνει την τροποποίηση της σύνθεσης της αρμόδιας Επιτροπής, με τη συμμετοχή Πανεπιστημιακών για τη βέλτιστη αντιμετώπιση του θέματος. Ο κ. Κασσιανός επεσήμανε επίσης ότι έχει δοθεί η συνάφεια στη συντριπτική πλειονότητα των αιτούντων μεταπτυχιακών. Τούτων δοθέντων, συμφωνήθηκε να ακολουθήσει μια συνάντηση ώστε να βρεθεί μια δίκαιη και αξιόπιστη λύση μέσα από την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.

Κατόπιν, η Ομοσπονδία έθιξε ζητήματα που αφορούν την επανακατάταξη του Ε.Β.Π. στον κλάδο Τ.Ε. και την επαναφορά της ρύθμισης του αρ.  13 του ν. 3699/08 για τους Συμβούλους Ε.Ε.Π.. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις πιστώσεις και τους μόνιμους διορισμούς, με την Υφυπουργό να υπενθυμίζει τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, για πραγματοποίηση σχετικών ανακοινώσεων τον Οκτώβριο.

Τέλος, η κ. Τζούφη τόνισε ότι οι πόρτες του Υπουργείου είναι πάντοτε ανοιχτές και πως στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι «να δίνονται λύσεις στα ζητήματα που ανακύπτουν με τις περισσότερες δυνατές συγκλίσεις στον πολύπαθο χώρο της ειδικής αγωγής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]