3η αναβολή και παραμονή συμβασιούχων Δήμου: Πώς επετεύχθη; Το σκεπτικό δικηγόρου, δικαστών

Όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις αναβολές δόθηκαν σε συμβασιούχους καθαριότητας του Δήμου Καλλιθέας - όπως παρουσίασε χθες αποκλειστικά το epoli.gr - οι οποίοι έχουν ασκήσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, με αίτημα ο Δήμος Καλλιθέας να τους απασχολεί προσωρινά έως την έκδοση των αποτελεσμάτων της 3Κ/2018.
Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στην προκήρυξη 3Κ/2018, κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτησή τους στο τέλος Μαρτίου του 2018, ενόψει της λήξης της απασχόλησής τους στον Δήμο στις 31.03.2018.

Στις 03.04.2018 πήραν προσωρινή διαταγή, η οποία τους επιτρέπει ακόμα και σήμερα να εργάζονται στον Δήμο Καλλιθέας.

Την ίδια ημέρα προσδιορίστηκε ως ημερομηνία δικασίμου η 24.04.2018. Κατά τη δικάσιμο εκείνη οι εργαζόμενοι ζήτησαν δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους και πήραν την πρώτη κατά σειρά αναβολή για τις 04.06.2018. Σε εκείνη τη δικάσιμο πήραν και πάλι αναβολή για τις 06.07.2018.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι σε αυτή την τελευταία δικάσιμο η αίτησή τους θα συζητούνταν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δεδομένου μάλιστα ότι ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας επιτρέπει την χορήγηση μίας μόνο αναβολής, οι συμβασιούχοι πήραν και τρίτη αναβολή, αυτή τη φορά για τη δικάσιμο της 17.09.2018. Η αναβολή αυτή τους εξασφαλίζει βέβαιη παράταση στην εργασία τους για ακόμα δυόμιση μήνες τουλάχιστον, καθώς με την αναβολή παρατάθηκε και η ήδη από τις 03.04.2018 χορηγηθείσα αναβολή.



Τι επικαλέστηκαν όμως οι εργαζόμενοι δια του Δικηγόρου τους και κατόρθωσαν το …ακατόρθωτο;

Ως γνωστό από τις αρχές Απριλίου εκκρεμεί η έκδοση των οριστικών πινάκων κατάταξης των υποψηφίων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, ενώ ως στιγμής έχουν δημοσιευθεί οι προσωρινοί πίνακες μόνο.

Πολλά έχουν λεχθεί και γραφτεί σχετικά με κάποιους υποψηφίους που περιλήφθηκαν στους πίνακες στη βάση ψευδών δηλώσεων.

Αυτό έχει δημιουργήσει μία ανασφάλεια σχετικά με τα αποτελέσματα της προκήρυξης, καθότι πολλοί εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν συμπεριλήφθηκαν στους προσωρινούς πίνακες, κατέφυγαν στα Δικαστήρια και πέτυχαν την παραμονή τους στην εργασία τους, μεταξύ άλλων και με το επιχείρημα ότι κακώς δεν περιλήφθηκαν στους προσωρινούς πίνακες και ότι είναι πιθανή η συμπερίληψή τους στους οριστικούς. Η καθυστέρηση, όμως, αναφορικά με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους που σήμερα εργάζονται με βάση αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων να ζητούν συνέχεια αναβολές προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή τους στην εργασία όσο μπορούν, ει δυνατόν και μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018. Αυτό ζήτησαν διά τους Δικηγόρου τους και οι συμβασιούχοι του Δήμου Καλλιθέας και πέτυχαν την τρίτη κατά σειρά αναβολή της υπόθεσής τους.

Το epoli.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τους συμβασιούχους του Δήμου Καλλιθέας και πέτυχε την για τρίτη φορά αναβολή της υπόθεσής τους, κο Λάμπρο Ντουματσά, ο οποίος δήλωσε:

«Η τρίτη αναβολή της συζήτησης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων είναι από δικονομικής άποψης σχεδόν ακατόρθωτη. Το γεγονός όμως ότι χορηγήθηκε από το Δικαστήριο καταδεικνύει ότι κάποιοι δικαστές κατανοούν την κατάσταση ομηρίας στην οποία έχουν περιέλθει οι συμβασιούχοι καθαριότητας των Δήμων, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται αδιάκοπα επί τρία, τέσσερα ακόμα και πέντε χρόνια σε κάποιον Δήμο και αυτή τη στιγμή βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας. Δείχνει όμως επίσης ότι αντιλαμβάνονται πως η καθυστέρηση του ΑΣΕΠ αναφορικά με τον έλεγχο των δικαιολογητικών της διακήρυξης 3Κ/2018 οδηγεί στην πράξη σε ανεπιεική και άδικα αποτελέσματα κυρίως για όλους όσους έχουν εργαστεί επί μακρόν στην καθαριότητα των Δήμων. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η άμεση δημοσίευση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης επιβάλλεται και ο ΑΣΕΠ θα πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα, ώστε να παύσει η ταλαιπωρία δικηγόρων, δικαστών και κυρίως των εργαζομένων, οι οποίοι αναγκάζονται σχεδόν κάθε μήνα να βρίσκονται στα δικαστήρια και να ζητούν αναβολές».
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]