ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια 2 εκθέσεων του 1ου Artwave Festival Ioannina 2018



Εγκαίνια εκθέσεων 1ου Artwave Festival Ioannina 2018

Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 9 Ιουλίου τα εγκαίνια των 2 εκθέσεων στο πλαίσιο του 1ου Artwave Festival Ioannina 2018 στο Σπήλαιο Περάματος και στο Σουφαρί Σεράι (ΓΑΚ)
Η πρώτη έκθεση περιλαμβάνει βραβευμένα έργα video art με επιμέλεια της εικαστικού Silvia Grandi από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια που θα προβάλλονται έως 18 Ιουλίου στο Σπήλαιο Περάματος και η δεύτερη, με τίτλο Restless Waters είναι έκθεση με έργα 40 καλλιτεχνών και 16 έργων video art , στο Σουφαρί Σεράι, με διάρκεια έως 18 Ιουλίου και ώρες 10 πμ – 1.30 μμ και 7 – 9 μμ.
Μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης του Σπηλαίου Περάματος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Μια από τις εκδηλώσεις του 1ου Artwave Festival Ioannina 2018, ξεκινά σήμερα, εδώ στο Σπήλαιο Περάματος.
Πρόκειται για μια σημαντική διεθνή έκθεση  βραβευμένων έργων video art με την επιμέλεια της εικαστικού του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, κας Σίλβια Γκράντι.
Προβολές μεμονωμένων έργων video art έχουν γίνει ασφαλώς και στο παρελθόν, αλλά για πρώτη φορά μια ολόκληρη εκθεσιακή ενότητα φιλοξενείται σε σπήλαιο.
Το Πνευματικό Κέντρο αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα του Σπηλαίου Περάματος και τησημασία του για την περιοχή μας, το επέλεξε ως τόπο φιλοξενίας της έκθεσης.
Με τον τρόπο αυτό οι επισκέπτες του Σπηλαίου θα έχουν την ευκαιρία να έχουν μια πρόσθετη εικαστική και πολιτιστική εμπειρία κατά την επίσκεψή τους.
Να θυμίσουμε ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια μιας ακόμα έκθεσης του 1ου Artwave Festival στο Σουφαρί Σεράι με τη συμμετοχή 50 περίπου καλλιτεχνών.
Είμαστε σίγουροι ότι οι εξωγενείς παράγοντες που οδήγησαν στη μεταφορά του μουσικού τμήματος του Φεστιβάλ, δεν θα περιορίσουν την επιτυχία του και καλώ τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης μας να πάρουν μέρος σε αυτή την εικαστική  γιορτή.»
Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της δεύτερης έκθεσης του Artwave Festival με τίτλο Restless Waters, στο Σουφαρί Σεράι, (ΓΑΚ)
Μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών κ. Γκόγκος αναφέρθηκε τόσο στην έκθεση, όσο και στο 1ο Artwave Festival Ioannina 2018
«Ζώντας στην εποχή της ελαχιστοποίησης των ορίων, των αποστάσεων και της προσπάθειας για σύνθεση μιας κοινής έκφρασης, εντοπίσαμε την ανάγκη που υπήρχε για μια αφορμή συνάντησης νέων και δημιουργικών εικαστικών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο μεταξύ τους, όσο και με το κοινό της Ηπείρου.
Οραματιστήκαμε ένα θεσμό, που θα δίνει τη δυνατότητα όσμωσης ανήσυχων και δημιουργικών πνευμάτων στα εικαστικά και τη μουσική.
Και όλα αυτά με επίκεντρο έναν ιδιαίτερης ομορφιάς χώρο της πόλης μας, το Πάρκο Πυρσινέλλα.
Το 1Ο Artwave Festival Ioannina 2018, είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει την αφορμή για τη γέννηση μιας δημιουργικής κοινότητας, με κοινό παρανομαστή και ενοποιητική ουσία, την τέχνη και τον πολιτισμό.
Δυστυχώς εξωγενείς παράγοντες δεν επέτρεψαν το πλήρες «ξεδίπλωμα» του φεστιβάλ, με την αναβολή του μουσικού του μέρους, αλλά οι 2 εικαστικές εκθέσεις και τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν, μας δίνουν μια καλή αίσθηση των στόχων του
Ελπίζουμε, πιστεύουμε και εργαζόμαστε, ώστε να γίνει ένας θεσμός με δυναμική παρουσία και ουσιαστικό έργο.
Ένα ετήσιο διεθνές σημείο αναφοράς, με επίκεντρο τα Ιωάννινα και την Ήπειρο».
Τέλος ο κ. Γκόγκος ευχαρίστησε τόσο την υπεύθυνη του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου των ΓΑΚ ,κα Μάρθα Παπαδοπούλου, όσο και όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην έκθεση και ήρθαν στα Ιωάννινα για το φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]