Λ. Αυγενάκης: "Η πρόσφατη τροπολογία των 16 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου τυχαία"

Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. - Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή την τροπολογία των 16 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:


«Η πρόσφατη τροπολογία των 16 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου τυχαία. Ούτε ως προς το χρόνο, ούτε ως προς τον τρόπο. Δεν είναι άλλωστε πρωτοφανές γι’ αυτή την Κυβέρνηση που επιδιώκει συστηματικά την υπακοή των θεσμών στη δική της κρίση.
Η εν λόγω τροπολογία προετοιμάζει το σκηνικό για τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών την προηγούμενη Κυριακή από τις Ευρωεκλογές, δηλαδή στις 18-19 Μαΐου και όχι τον Οκτώβριο του 2019, όπως αναφέρει το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου.
Δυστυχώς για μια ακόμη  φορά συμβαίνει το απόλυτο αλαλούμ, ο απόλυτος εμπαιγμός, η απόλυτη κατάπτωση.
Το ζητούμενο, δηλαδή, για την Κυβέρνηση είναι με διάφορες κουτοπονηριές να εδραιωθεί η εξουσία της, η οποία περνά μέσα από την κυνική και απροκάλυπτη εργαλειοποίηση και κανιβαλοποίηση των θεσμών.
Την ίδια στιγμή, ο «συνεταίρος» της Κυβέρνησης κ. Καμμένος, επιδίδεται σε μία αντιαισθητικά υποκριτική πλέον διαφωνία, απειλώντας τον κ. Τσίπρα για τον «Κλεισθένη».
Τα όσα εκτυλίσσονται για μια ακόμη φορά στο πολιτικό περιβάλλον της Κυβέρνησης μας λυπούν. 
Μας λυπούν, διότι ο συμβιβασμός της Κυβέρνησης δεν είναι μόνο οικονομικά και κοινωνικά επώδυνος, αλλά κυρίως είναι θεσμικά επώδυνος και υποβαθμίζει τη νοημοσύνη όλων μας.
Για ακόμη μια φορά γίνεται αντιληπτό ότι η σημερινή Κυβέρνηση «οξύνει», υπονομεύει συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση και τελικά «μικραίνει» τους θεσμούς.
Με «μικρούς» θεσμούς όμως, δεν είναι δυνατό να γίνουν μεγάλα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]