Δήλωση Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή τις αποφάσεις του Eurogroup



 «4 χρόνια! 4 χρόνια για να φθάσουμε πιο χρεωμένοι, πιο ταλαιπωρημένοι και πιο φτωχοί από εκεί που είμασταν το 2014. Η χθεσινή συμφωνία για το χρέος θα μπορούσε να επιτευχθεί ήδη από το 2014 αν ο κ. Τσίπρας δεν πειραματιζόταν με τις αυταπάτες του στην πλάτη των Ελλήνων.
Περιμένουμε τον Πρωθυπουργό να πανηγυρίσει τη μεγαλειώδη “κωλοτούμπα” του: την επιμήκυνση του χρέους. Αυτή που το 2012, αποκαλούσε “μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε”, την ώρα μάλιστα που η ρύθμιση του 2012 θα το πήγαινε κοντά στο 110% μέχρι το 2022, ενώ σήμερα το χρέος είναι στο 177.8% και το 110% είναι όνειρο θερινή νυκτός.
Περιμένουμε, στο επόμενο διάγγελμά του ο κ. Τσίπρας, όπως βάφτισε την πΓΔΜ, “Σεβέρνα Μακεντονίγια”, έτσι να βαφτίσει “επανυπολογισμό” τη νέα μείωση συντάξεων, “μαξιλάρι ρευστότητας” τα ματωμένα πλεονάσματα ως το 2060, “αξιοπρέπεια και ελπίδα” τον έλεγχο κάθε 3 μήνες από την Τρόικα.
Η Κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίσει ελεύθερα γι’ αυτή τη μεγαλειώδη (!) επιτυχία της.
Έχει δώσει άλλωστε τα πάντα για να πάρει το ελάχιστο στο θέμα του χρέους, ο “καλύτερος μαθητής των Βρυξελλών”, όπως λέει και η Λιμπερασιόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]