Ευχαριστίες προς τον Καρδιολόγο Ιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Δημήτριο Νίκα.

Ευχαριστίες προς  τον Καρδιολόγο Ιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κύριο Δημήτριο Νίκα.

Όλοι οι Έλληνες σήμερα γνωρίζουν, περισσότερο δε οι ασθενείς, ότι το σύστημα υγείας υποφέρει λόγο έλλειψης κονδυλίων. Αυτό οφείλεται στα πολλά μνημόνια που υπογράφηκαν και υπογράφουν ακόμη οι εκάστοτε κυβερνώντες. Αποτέλεσμα αυτών των περικοπών είναι οι ασθενείς που απεγνωσμένα ζητούν την βοήθεια του κράτους να μην την έχουν και να ταλαιπωρούνται άδικα. Δυστυχώς, στην ταλαιπωρία των ασθενών προστίθενται και μερικοί ιατροί που δεν τιμούν το όρκο του Ιπποκράτη που έδωσαν ότι πήραν το πτυχίο τους.
Η αλήθεια να λέγεται όμως, η πλειοψηφία των ιατρών τιμά τον όρκο που έδωσε και κατανοεί τους ασθενείς που λένε ότι δεν έχουν να πληρώσουν.
Ένας από αυτούς τους ιατρούς που κατανοεί και σέβεται τον ασθενή που περιμένει να του σώσει τη ζωή είναι ο καρδιολόγος ιατρός του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ιωαννίνων κύριος Νίκας Δημήτριος. Χαρακτηριστική περίπτωση βοήθειας σε έναν ταλαίπωρο ασθενή που δεν έχει στον ήλιο μοίρα είναι του Βασιλείου Κωλέτση από το μικρό χωριό Σμυρτιά Λάκκας Σουλίου. Πριν το πάσχα ο ασθενής βρέθηκε πεσμένος στο δρόμο, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Διαπιστώθηκε έμφραγμα, χρειαζόταν την κατάλληλη θεραπεία, πέρασαν περίπου 80 ημέρες νοσηλείας χωρίς να υπάρχει γι’ αυτόν καμία ιατρική βοήθεια. Δεν τον αναλάμβανε κανείς υπεύθυνα γιατρός γιατί δεν είχε χρήματα. Μάλιστα κάποια στιγμή ήθελαν να δώσουν εξιτήριο χωρίς να υπολογίσουν τον κίνδυνο της ζωής του αφού τίποτα δεν είχαν προσφέρει ιατρικά.
Μετά από αυτή την ταλαιπωρία ο κύριος Κωλέτσης ζήτησε την βοήθειά μου. Επισκέφθηκα τον γνωστό μου καρδιολόγο κ. Νίκα Δημήτριο, ο οποίος κατά το διάστημα αυτό απουσίαζε στο εξωτερικό. Του είπα: κύριε Νίκα, γνωρίζω ότι είσαι άμεσος συγγενής του αείμνηστου ιατρού Βασιλείου Δερδεμέζη, ο οποίος σαν ιατρός και διευθυντής πολλών Νοσοκομείων της Αθήνας (Πίκπα-Λαϊκού-Ευαγγελισμού και Παίδων) και Υπουργός Υγείας έχει σώσει πολλές ζωές φτωχών ανθρώπων. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και εσύ για να σώσεις αυτή την ζωή αυτού του ταλαίπωρου ανθρώπου.
Πράγματι, έδειξε κατανόηση προσέφερε με επιτυχία την πρώτη θεραπεία χειρουργείο καρωτίδων. Ο ασθενής έλαβε εξιτήριο.  Ενδιαφέρθηκε δε ο κος Νίκας και πέτυχε την μεταχειρουργική φροντίδα του ασθενή (βοήθεια στο σπίτι). Ακολουθεί μετά από κατάλληλο χρονικό διάστημα δεύτερη επέμβαση χειρουργείο Bypass.
Γι’ αυτό το λόγο εκφράζω εκ βάθους καρδίας τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον καρδιολόγο Ιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Νίκα Δημήτριο για το ενδιαφέρον, για την καλοσύνη, για το ιατρικό του καθήκον, ο θεός να τον έχει καλά, να έχει δύναμη και κουράγιο, να είναι δίπλα στον συνάνθρωπο που τον έχει ανάγκη.
Ιωάννινα, 12-6-2018
Ευχαριστώ.
Γιάννης Γκουβάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]