Ο Δήμος Ζίτσας παρέλαβε την οριστική μελέτη για το «Πράσινο Σημείο»

Ο Δήμος Ζίτσας παρέλαβε την οριστική μελέτη για το «Πράσινο Σημείο»

«Χάρη στην αγαστή και άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια και συγκεκριμένα με την Αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη, ο κάθε Δήμος μπορεί από εδώ και πέρα να εφαρμόσει το πλάνο που έχει σχεδιάσει προκειμένου να υλοποιηθούν όλα τα αναγκαία έργα για τη διαχείριση των απορριμμάτων», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την παράδοση από την Περιφέρεια σε Δήμους της Ηπείρου, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Ζίτσας, των οριστικών μελετών και των τευχών δημοπράτησης για τα «Πράσινα Σημεία» (Green Points).

«Εμείς ως Δήμος Ζίτσας, προσθέτει ο κ. Πλιάκος, όπως επανειλημμένα έχω τονίσει προχωρούμε απαρέγκλιτα στην τήρηση όσων προ διετίας είχαμε σχεδιάσει και εγκρίνει στο Τοπικό Σχέδιο το οποίο είναι εναρμονισμένο με τον Π.Ε.Σ.Δ.Α. και έχει ως στόχο η διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των αποβλήτων να γίνεται σε δημοτικό επίπεδο. Έτσι, θα πετύχουμε πολλαπλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά, ποιοτικά και οικονομικά οφέλη καθώς, μειώνεται το κόστος αποκομιδής,  εξοικονομούνται φυσικοί πόροι και  μειώνεται η περιβαλλοντική ρύπανση».


ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ» (GREEN POINT)
Το «Πράσινο Σημείο» σύμφωνα με τη μελέτη που είχε εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας σε συνεδρίασή του τον περασμένο Αύγουστο, προτείνεται  να δημιουργηθεί κεντροβαρικά, σε γήπεδο έκτασης 6 στρ. ανενεργού λατομείου, στην Τ.Κ. Ζωοδόχου. Εντός του χώρου θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης οχημάτων, έτσι ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των πολιτών και γεφυροπλάστιγγα όπου θα ζυγίζονται τα οχήματα που θα μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα έχουν συλλεχθεί. 
 Τα «Πράσινα Σημεία» είναι οργανωμένοι χώροι, όπου ο πολίτης μπορεί να φέρνει ανακυκλώσιμα υλικά, ογκώδη, πράσινα απόβλητα και άλλα είδη αποβλήτων. Βασικός σκοπός του είναι η διαλογή στην πηγή και ο διαχωρισμός διαφορετικών υλικών και ρευμάτων αποβλήτων, με στόχο:
Την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση
Τη μείωση του κόστους μεταφοράς και διαχείρισης των αποβλήτων
Τη βελτίωση της εμπορευσιμότητας των ανακυκλώσιμων υλικών
Τη μείωση των αποβλήτων προς ταφή.


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]