ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Αρτα:Εκατοντάδες παιδιά έστειλαν μήνυμα ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση !

Εκατοντάδες παιδιά έστειλαν μήνυμα ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση σήμερα από την κεντρική πλατεία της Άρτας
ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: Περισσότερη ανακύκλωση σημαίνει μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων για όλους
Με το μήνυμα ότι το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας και πως μέσω της ανακύκλωσης μπορούμε, όχι μόνο να προστατεύσουμε το περιβάλλον, αλλά να ενισχύσουμε και την τοπική οικονομία, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της Άρτας εκδήλωση για την προώθηση της ανακύκλωσης.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Αρταίων, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά των δημοτικών σχολείων της περιοχής. Τα παιδιά έπαιξαν ειδικά παιχνίδια με κεντρικό θέμα την ανακύκλωση και τη σημασία της, ενώ εξέθεσαν τα έργα τους με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, ο Δήμος Αρταίων διένειμε έντυπο ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους συμπολίτες, ενημερώνοντάς τους για τις δράσεις που πραγματοποιούνται.
«Πρέπει να αλλάξουμε κάποιες από τις μικρές συνήθειες της καθημερινότητάς μας για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και έτσι να προστατεύσουμε τις ζωές μας. Στόχος μας είναι και θα συνεχίσει να είναι το επόμενο διάστημα η αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών και η παράλληλη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων, καθώς έτσι θα επιτύχουμε και εξοικονόμηση πόρων, που συνεπάγεται περισσότερα έργα για τους συμπολίτες μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Και συνέχισε: «Ο Δήμος Αρταίων τα τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει την ανακύκλωση και η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται σταδιακά, χρόνο με το χρόνο.  «Κλειδί» για την αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, καθώς η Άρτα διαθέτει πολίτες με υψηλή περιβαλλοντική ευαισθησία. Αρκεί να σημειώσουμε ότι από το 2014, έτος ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή, ο όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών αυξήθηκε κατά 1455 τόνους ή σε ποσοστό 67%. Φυσικά, η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και είναι διαρκής. Θέλουμε τον ευαισθητοποιημένο και τον ενημερωμένο πολίτη. Και αυτή η στρατηγική της ευαισθητοποίησης ξεκινά από την οικογένεια και βέβαια την εκπαίδευση. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό που βρίσκονται σήμερα εδώ μαζί μας εκατοντάδες παιδιά που δίνουν ένα ιδιαίτερο νόημα στην σημερινή εκδήλωση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης για την συνεργασία, καθώς και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, τα σχολεία και τους μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση, καθώς και τον ΣΚΑΙ, όπως και το ART TV που την προέβαλλαν, καθώς και την Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου μας και βέβαια τους συμπολίτες που έχουν συμβάλλει στην αύξηση της ανακύκλωσης στην Άρτα».
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αρταίων έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μελέτες για την κατασκευή ενός κεντρικού Πράσινου Σημείου, αλλά και μικρών αντίστοιχων «πράσινων σημείων» μέσα στην πόλη, όπου ο πολίτης μπορεί να φέρνει ανακυκλώσιμα υλικά, ογκώδη (π.χ. έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.α.), μικρά επικίνδυνα απόβλητα (όπως μπαταρίες, χρώματα, κλπ.), πράσινα απόβλητα και άλλα είδη αποβλήτων. Βασικός σκοπός  είναι η διαλογή στην πηγή και ο διαχωρισμός διαφορετικών υλικών και ρευμάτων αποβλήτων.
Στον ίδιο κεντρικό χώρο θα χωροθετηθεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων των Δήμων Αρταίων, Νικολάου Σκουφά και Ζηρού, ενώ εκεί θα μετακινηθεί και το Αμαξοστάσιο του Δήμου Αρταίων, που τώρα βρίσκεται στην Περιφερειακή Οδό.
Τέλος, ο Δήμος έχει εκπονήσει Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων, το οποίο αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να προστατευθεί το περιβάλλον, μέσω της αύξησης της ανακύκλωσης και της προώθησης «πράσινων» δράσεων. Το Τοπικό Σχέδιο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τα όσα προβλέπει τόσο ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) και το Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]