ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με τον γάλλο Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Διοίκησης

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, με τον Υφυπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιου Λογιστικού της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. M. Olivier Dussopt, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ για τη Δημόσια Διοίκηση, στο Μαρόκο.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκε η επιτυχής και οριστική έξοδος της Ελλάδας από τα προγράμματα προσαρμογής, ενώ παράλληλα αναγνωρίστηκαν τα σημαντικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί και στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης.

Επιπλέον, αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η αναγκαιότητα συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στη ελληνική Δημόσια Διοίκηση, ενώ από πλευράς του γάλλου Υφυπουργού παρουσιάστηκαν πτυχές του προγράμματος για τον δημόσιο τομέα στη Γαλλία.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε η αγαστή συνεργασία των δύο χωρών μέχρι και σήμερα στο τομέα της διοικητικής μεταρρύθμισης και συμφωνήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας αυτής.

Τέλος, και οι δύο συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη η Ευρώπη να αντισταθεί στον λαϊκισμό και να προχωρήσει με πολιτικές προσηλωμένες στις διαχρονικές πανευρωπαϊκές αξίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]