Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Ζίτσας για το ρόλο της Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην κάλυψη &προβολή γεγονότων στην Περιφέρεια

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Ζίτσας για το ρόλο της Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην κάλυψη και προβολή γεγονότων που συμβαίνουν στην Περιφέρεια


Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος Ζίτσας προς το Διευθύνοντα Σύμβουλο και το Γενικό Δ/ντη της ΕΡΤ για το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στην κάλυψη και προβολή γεγονότων που συμβαίνουν στην Περιφέρεια.
Ο κ. Πλιάκος στην ανοιχτή επιστολή του, που κοινοποιεί και προς τη Δ/νση της ΕΡΑ Ιωαννίνων εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν κάλυψε τις εκδηλώσεις ιστορικής σημασίας και διεθνούς χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκαν στην Τ.Κ. Ζίτσας αφιερωμένες στο Ρήγα Φεραίο και τους συναγωνιστές του που τον Ιούνιο του 1798 βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στο Βελιγράδι.
Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας έχει ως εξής:
«Ο Δήμος Ζίτσας το Σάββατο και την Κυριακή (16-17/06/2018) διοργάνωσε κατά κοινή ομολογία, με επιτυχία εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το Ρήγα Φεραίο και τους επτά συναγωνιστές του που  τον Ιούνιο του 1798 βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στον Πύργο Νεμπόϊσα στο Βελιγράδι.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη γενέτειρα του Δημ. Νικολίδη (συναγωνιστή του Ρήγα), στην Τοπική Κοινότητα Ζίτσας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής»,  παρουσία του πρ. Υπουργού - Αντιπρόεδρου της Βουλής, Γεώργιου Σούρλα και αντιπροσωπειών, με επικεφαλής τους Δημάρχους, των Δήμων από όπου κατάγονταν ο Ρήγας και οι σύντροφοι του (Ρήγα Φεραίου, Βοίου, Καστοριάς Χίου, Λευκωσίας) καθώς και των τοπικών αρχών (Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες, Πρύτανη, Δημάρχους κ.α.) και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας.
Όπως συνηθίζεται στη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων, ο Δήμος Ζίτσας φρόντισε να ενημερώσει εγκαίρως, αποστέλλοντας στα Μέσα ενημέρωσης τόσο την πρόσκληση, όσο και το σχετικό δελτίο τύπου. Αναμέναμε λοιπόν την Κυριακή που κορυφώνονταν οι εκδηλώσεις ιστορικής σημασίας και διεθνούς χαρακτήρα, την παρουσία τηλεοπτικού συνεργείου και δημοσιογράφου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να τύχουν της ανάλογης προβολής και δημοσιοποίησης στα δελτία ειδήσεων καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα δεν λάμβανε χώρα κάποιο άλλο γεγονός στην περιοχή μας.
Αντί αυτού, υπήρξε «εκκωφαντική» απουσία η οποία με αναγκάζει να αποστείλω σε εσάς τη συγκεκριμένη επιστολή διαμαρτυρίας.
Διερμηνεύοντας και τα συναισθήματα των συνδημοτών μου εκφράζω την έντονη αγανάκτησή μου για την απουσία τηλεοπτικού συνεργείου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, από τη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Οι λόγοι της αγανάκτησης και της πικρίας εύλογοι και προφανείς, καθώς πιστεύουμε πως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με τις επιλογές της δεν επιτελεί  το ρόλο της, στις περισσότερες των περιπτώσεων, για θέματα που αφορούν ειδικά την περιφέρεια.
Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα πρέπει κατά την ταπεινή μας άποψη:
Να είναι ανοιχτή στην κοινωνία των πολιτών και της ανάγκες της.
Να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον άρα και τα συμφέροντα των πολιτών.
Να εγγυάται την αντικειμενικότητα, τον πλουραλισμό, την πολιτική και πολιτιστική πολυφωνία, την αμερόληπτη ενημέρωση.
Να αποτελεί το θεματοφύλακα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, της ανεξαρτησίας, των δημόσιων αξιών.
Να προβάλει θέματα με ιδιαίτερη και τοπική σημασία.
Να δίνει «φωνή» στις τοπικές κοινωνίες και για θέματα που αφορούν στον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τον εθελοντισμό, τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.
Η μέχρι τώρα όμως στάση και επιλογές των ιθυνόντων αποδεικνύουν εντελώς το αντίθετο.
Αλήθεια, ποιες από τις παραπάνω παραμέτρους που θέσαμε λαμβάνουν υπόψη τους οι υπεύθυνοι των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων όταν προετοιμάζουν την ατζέντα των θεμάτων που κατά την άποψή τους αξίζουν της προβολής από τα κανάλια και τις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης για θέματα που προβάλουν και αφορούν την Ήπειρο;

Αξιότιμοι κύριοι,
Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας για να πείσετε τόσο εμένα, αλλά πολύ δε περισσότερο τους συνδημότες μου ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση που ενισχύουμε με χιλιάδες ευρώ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ κάθε χρόνο, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα επιτελέσει επιτέλους το ρόλο της».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]