Αλ. Τσίπρας: Η χώρα μας γυρίζει σελίδα στη θέση της λιτότητας η κοινωνική δικαιοσύνη

«Μετά τις αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα. Και περνά σε μια νέα περίοδο. Όπου τη θέση της λιτότητας, θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη. Τη θέση της επιβολής, η δημοκρατία. Τη θέση της αβεβαιότητας, η σταθερότητα» τόνισε στην ομιλία του στις Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο.
«Στοχευμένες ελαφρύνσεις, μείωση φόρων, αύξηση του κατώτατου μισθού για να στηρίξουμε αυτούς που έδωσαν τη μάχη για να βγούμε από τα Μνημόνια» εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Αναλάβαμε το δύσκολο αλλά αναγκαίο καθήκον του μετασχηματισμού της χώρας. Σε αυτή την προσπάθεια συγκρουστήκαμε σφοδρά, συμβιβαστήκαμε επώδυνα, δουλέψαμε σκληρά αλλά δεν δειλιάσαμε. Δεν διστάσαμε μπροστά σε δυσκολίες & εμπόδια. Φτάσαμε ως εδώ. Φτάνουμε στο τέλος των μνημονίων.

Δεν έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε στην Ελλάδα του χθες. Στην Ελλάδα της σπατάλης, των πελατειακών σχέσεων, της γενικευμένης φοροδιαφυγής, της διαφθοράς. Το αντίθετο. Σημαίνει ότι μπορούμε πια, με τις δικές μας δυνάμεις, να οικοδομήσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος.

Η απόδοση της οικονομίας μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε μείωση φόρων το 2019 αλλά και σε υποστήριξη του κοινωνικού κράτους. Να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης και σε μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα.

Πετύχαμε εκεί που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέτυχαν
Να προχωρήσουμε το δρόμο της επαναρύθμισης της αγοράς εργασίας με την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Για να βάλουμε στο επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας και τις ανάγκες του.

"Καταφέραμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους ενός χρέους που κληρονομήσαμε από την παλιά Ελλάδα". "Παραλάβαμε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού με 1,5 εκ. άνεργους, με άδεια ταμεία και αναλάβαμε το καθήκον να χτίσουμε πάνω στα ερείπια να μετασχηματίσουμε δομές να χτίσουμε τη χώρα" υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Σε αυτή τη προσπάθεια άλλες φορές αγωνιστήκαμε άλλες φορές συμβιβαστήκαμε αλλά δεν δειλιάσαμε μπροστά στις δυσκολίες και τα εμπόδια. «Η Ελλάδα γίνεται ξανά μια χώρα κανονική και  ξαναγράφεται στον παγκόσμιο χάρτη»  «Η Ελλάδα γίνεται ξανά μια χώρα κανονική και  ξαναγράφεται στον παγκόσμιο χάρτη» στηρίζεται στα πόδια της. "Πετύχαμε εκεί που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέτυχαν".

Δεύτερος στόχος μετά το τέλος των μνημονίων, η κάθαρση
«Το καθεστώς άρσης κυριαρχίας που επιβλήθηκε στη χώρα από το 2010 και μετά, ο γνωστός σε όλους μας μνημονιακός καταναγκασμός έλαβε τέλος. Η εποπτεία όπως προβλέπεται από τους μηχανισμούς της Ε.Ε. δεν έχει καμία σχέση με τους μνημονιακούς καταναγκασμούς που ζήσαμε» «Η Ελλάδα επιστρέφει αποκλειστικά στους Έλληνες».

Τα μέτρα ελάφρυνσης που συμφωνήσαμε χτες με τους εταίρους μας στο #Eurogroup εξασφαλίζουν την ομαλή και σταθερή αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους, ελαχιστοποιώντας, ή ακόμα και εκμηδενίζοντας τους κινδύνους από ενδεχόμενες αναταράξεις.

Η 21η Ιουνίου δικαίως μπορεί πια να μείνει στην ιστορία ως μια σπουδαία μέρα. για την Ελλάδα & την Ευρώπη. ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ φτάσαμε μαζί σε αυτή την ιστορική μέρα. Με μια έντιμη συμμαχία που λοιδορήθηκε, που συκοφαντήθηκε, που πολεμήθηκε, από όλες τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος.
Αν η έξοδος από τα μνημόνια ήταν ο πρώτος στόχος της συμμαχίας και επετεύχθη, για τον δεύτερο έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Έχουμε να δώσουμε πολλές μάχες για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Απέναντι στα παραθεσμικά δίκτυα της εξουσίας, τον ηθικό εκφυλισμό της μίζας & του χρηματισμού.
Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]