Αντιστέκονται στο χρόνο ....Οδοιπορικό απο το Γεφύρι της Κόνιτσας ..ως το Γεφύρι της Μεσαριάς[βίντεο]

Το γεφύρι της Κόνιτσας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι που βρίσκεται στην Ήπειρο και κατασκευάστηκε το 1870, από τον Πυρσογιαννίτη μάστορα Ζιώγα Φρόντζο. Είναι κτισμένο στην είσοδο της πόλης, στο τέλος της χαράδρας του Αώου ποταμού τον οποίο και γεφυρώνει

Γεφύρι Του Φίλου. Μονότοξο γεφύρι το οποίο γεφυρώνει τον Χρούσια ποταμό (παραπόταμο του Καλαρρύτικου). Κατασκευάστηκε το 1908 και είναι από τα λίγα που φέρουν το όνομα του πρωτομάστορα.

Το γεφύρι Γκρέτσι βρίσκεται κάτω απ' το χωριό Παλαιόπυργος.Γεφυρώνει στη θέση Γκρέτσι τον ποταμό Γορμό. Από εκεί περνούσαν οι ντόπιοι για να μεταβαίνουν στα χωράφια τους, αλλά και στο μύλο. Έχει τρία τόξα, θεμελιωμένα στα βράχια. Το μεγάλο γεφυρώνει το γκρεμό που σχηματίζεται ακριβώς αποκάτω του και τα νερά δημιουργούν καταρράκτη!

Δίτοξο γεφύρι στο Ωραιόκαστρο (πρώην Λαχανόκαστρο). Σύμφωνα με πληροφορίες κτίστηκε το 1889 και εξυπηρετούσε κυρίως την επικοινωνία πέντε χωριών (Δελβινάκι-Δολό-Άγιο Κοσμά-Βήσσανη-Ωραιόκαστρο) με Βασιλικό-Γεροπλάτανο-Κεφαλόβρυσο-Κόνιτσα

Γεφύρι Της Μεσαριάς - Γκαλίνας Βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Καστάνιανης ή Καστανέας της επαρχίας Κόνιτσας.Ενώνει τους δύο ομώνυμους μαχαλάδες. Χτίστηκε το 1936 και γεφυρώνει ανώνυμο ρέμα του ποταμού Σαραντάπορου. και γεφυρώνει ανώνυμο ρέμα του ποταμού Σαραντάπορου.

πηγη petrinagefiria.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]