ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Παιχνίδια και πρακτικές υποκόσμου στους κόλπους του ΕΕΣ

Παιχνίδια και πρακτικές υποκόσμου στους κόλπους του ΕΕΣ
Όταν, τα μέλη της Πανελλήνιας Κίνησης Ερυθροσταυριτών, ξεκινήσαμε τον αγώνα μας για την “κάθαρση” του Ε
ρυθρού Σταυρού δεχθήκαμε άγριο bullying από την Διοίκηση Αυγερινού και τα τσιράκια της, χλευασθήκαμε, αγνοηθήκαμε από τα μεγάλα ΜΜΕ και δεχθήκαμε λάσπη και χυδαίες επιθέσεις από όποια (τοπικά ή Εθνικά) συμφέροντα καταγγείλαμε. Μετά την παρέμβαση του Υπουργείου και την απόφαση 440/2018 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών διορίσθηκε νέα προσωρινή Διοίκηση με εντολή να διενεργήσει εκλογές εντός τεσσάρων μηνών. Κάτι που γίνεται πράξη με την προκήρυξη των εκλογών στις 3 Ιουνίου. Όλο αυτό το διάστημα δεν βγήκαμε να θριαμβολογήσουμε ούτε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί σε αυτές τις εξελίξεις γιατί ο μοναδικός μας στόχος ήταν και είναι η επιστροφή του ΕΕΣ στην ομαλότητα.
Παρακολουθούμε από κοντά όμως τις εξελίξεις και δεν παρεμβαίναμε θέλοντας να κρατήσουμε ουδέτερη στάση στην εκλογική διαδικασία. Διάφορα “γεγονότα” όμως μας αναγκάζουν να επανέλθουμε στο προσκήνιο για να προειδοποιήσουμε ΟΛΑ τα λαμόγια ότι ακόμη δεν είδαν το πραγματικό μας πρόσωπο και εκλαμβάνουν την ανοχή μας σαν αδυναμία. Υπάρχουν στοιχεία για να μη φτάνει μια κλούβα για να τους μαζέψει όλους ο Εισαγγελέας.
Πρέπει να πούμε προς τα μέλη της Διοίκησης του κ. Αλεξανδρή πως δεν φάνει να «σκοτώσεις το θηρίο. Πρέπει να καταστρέψεις και τα αυγά του».
Τις τελευταίες μέρες άρχισαν να ασχολούνται με τα θέματα αυτά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας, όπως η “Εφημερίδα των Συντακτών” και το “Έθνος”.
-Μπαράζ μακροσκελών ανακοινώσεων του Dr στην γνωστή φυλλάδα του φαρμακέμπορα που του παραχωρεί συνεχώς βήμα για τα παραληρήματα του. Αφού δεν έχει δικαίωμα (με βάση την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης) να είναι υποψήφιος γιατί λυσσά για θέματα που δεν τον αφορούν πλέον. Ας μη μας πει για το καλό του Ερυθρού Σταυρού γιατί δεν έχουμε διάθεση για γέλια τέτοιες μέρες. Δεν ξεχνάμε ότι με την καταστροφική και καθεστωτική νοοτροπία του δίχασε τον κόσμο του Ερυθρού Σταυρού και δεν έχει αφήσει κανένα συγγενή του που να μη του μοίρασε αξιώματα.
-Ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα σε πολλά μέλη του ΚΔΣ, σε υπαλλήλους και Εθελοντές με απειλές που θυμίζουν τους νονούς της νύχτας. Οι “υποσχέσεις” για χαντάκια και θα «δεις τι θα πάθεις» από Κολωνό μεριά δεν φοβίζουν κανένα. «Φουρνάρικα» πράγματα και ο νοών νοείτω. Αλλά για το θέμα αυτό έγιναν επίσημες καταγγελίες στην ΓΑΔΑ και ήδη η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της.
-Ο περιβόητος Ζεκή Μεμέτ Αλή κατάφερε να πείσει τους εκπαιδευτές ότι ανήκουν στο Τμήμα εκπαίδευσης και πρέπει να ακούν μόνο αυτόν και όχι την ηγεσία του τμήματος τους. Παγκόσμια πρωτοτυπία αλλά δεν είναι η πρώτη του Ζεκή!       
Την ίδια στιγμή σε πολλά μέρη της Ελλάδας συμβαίνουν τρομερά πράγματα. Έχουν σηκωθεί “καπετανάτα” που νομίζουν πως ο Ερυθρός Σταυρός είναι ιδιοκτησία τους και λειτουργούν με αυτή την λογική.
Ας δούμε, περιληπτικά, τι συμβαίνει σε μερικές πόλεις:
ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Ο Πρόεδρος του Π.Τ. Ιωαννίνων κ. Γερασιμίδης στέλνει mail σε άλλα τμήματα υποστηρίζοντας ότι θα παραδώσει μόνο σε αιρετή Διοίκηση. Ο ίδιος διορίστηκε από αιρετή Διοίκηση; Η γυναίκα του, ναι, διορίστηκε σαν υπάλληλος του ΕΕΣ, από αιρετή Διοίκηση και η ανάληψη της Προεδρίας από τον ίδιο δημιουργεί θέμα ηθικής τάξης. Αλλά και διάφορα  ερωτηματικά δημιουργούνται από διάφορες δραστηριότητες του ΠΤ επί προεδρίας Νίκου Γερασιμίδη.
Α)Τον Ιούνιο του 2016 προχώρησε σε ανθρωπιστική αποστολή στα χωριά της μειονότητας στην Αλβανία (σχετικό άρθρο https://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/53006-2016-06-11-05-59-36). Με ποια άδεια εισήλθαν σε ξένο κράτος είδη ιματισμού και πρώτης ανάγκης; Είχε λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις από το ΚΔΣ; Έχει ενημερωθεί η ΔΟΕΣ διότι ο ΕΕΣ εισέρχεται σε ξένο κράτος; Το ΥΠΕΞ έδωσε την απαιτούμενη άδεια ή λειτούργησαν αυθαίρετα;
Σε ποιο φορέα έγινε η αποστολή και διανομή των ειδών και πόσοι άνθρωποι ωφελήθηκαν από αυτή την ενέργεια;
Β)Στις 4 Μαρτίου 2018 έγινε και πάλι διάθεση υλικών στην Αλβανία σε Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού ο οποίος πραγματοποιεί τις εκταφές των Ηρώων του 40 σχετικό ΔΤ (http://www.redcross.gr/files/Ioannina_050318.pdf ) .
Συνήθως τέτοιες ενέργειες γινόταν σε επίπεδο ΚΔΣ και ΥΠΕΘΑ. Για την ενέργεια αυτή ενημερώθηκε το ΚΔΣ εγγράφως ή και τηλεφωνικά καθώς η δράση πραγματοποιήθηκε Κυριακή;
Γ)Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 η Νοσηλευτική υπηρεσία ,ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του ΕΕΣ ΠΤ Ιωαννίνων επισκέφτηκαν την Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου για να παρακολουθήσουν τους Δ’Χαιρετισμούς όπως κάνει συνήθως η Νοσηλευτική υπηρεσία. (Σχετικό ΔΤ http://www.redcross.gr/files/Ioannina_190318.pdf) και αυτή την φορά ερωτούμαι με ποια έγκριση Εθελοντές και μέλη ΔΣ βρέθηκαν στην Αλβανία; Και αν όπως υποστηρίζουν κάποιοι ήταν ιδιωτική πρωτοβουλία γιατί παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα ως δράση του ΕΕΣ;
Στο Τμήμα Σαμαρειτών ο “Αρχηγός” αναλώνεται σε μυστικές συναντήσεις με άλλους διορισμένους από τον Dr και προσπαθεί να μαζέψει υπογραφές εναντίον του ΚΔΣ γιατί (δήθεν) οι εκλογές είναι παράνομες. Αυτή όμως είναι η απόφαση του Δικαστηρίου. Ας στραφεί εναντίον της Πρωτοδίκη που έβγαλε την απόφαση. Όμως, τι σύμπτωση! Απόλυτη ταύτιση θέσεων με τον μέντορα του τον αλήστου μνήμης Αυγερινό… 

ΛΑΡΙΣΑ: Τα μέλη του Περιφερειακού Δ.Σ. που απομακρύνθηκαν με απόφαση του Κ.Δ.Σ. αρνούνται να φύγουν, κάνουν παρασυμβούλια εν κρυπτώ, δεν ενημερώνουν τα μέλη που πρέπει να επιστρέψουν, εξανάγκασαν σε παραίτηση τον τ. Πρόεδρο κ. Παπαδημητρίου που θα αναλάμβανε και πάλι αλλά δεν άντεξε την πίεση, ενώ ο “Πρόεδρος” του κ. Σάρρος παρακολουθεί ατάραχος τον συμπέθερο, την κουμπάρα και τον γιο του φίλου προέδρου του συλλόγου Φαρμακοποιών να αλωνίζουν ενώ απαιτεί συγνώμες από ανθρώπους που στο πρόσφατο παρελθόν έθιξε και συκοφάντησε.
Στο Τμήμα Σαμαρειτών ο “Αρχηγός” έχει στήσει το δικό του μαγαζάκι με την παρέα του, δεν ενημερώνει του αποκατασταθέντες τιμωρημένους και κανείς δεν ξέρει αν και με ποιο τρόπο λειτουργεί το Τμήμα.

ΑΘΗΝΑ: Γραφικότητες που αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας αν όχι του σκανδάλου. Ο Αρχηγός με ένα «διάγγελμα» του ενημέρωσε ότι θα απέχει μέχρι τις 10 Ιουνίου και… εξαφανίστηκε! Και τρέχουν έντρομοι οι Εθελοντές  να βρουν τα κλειδιά που πήρε μαζί του για να πάρουν τα απαραίτητα για να είναι σε καλύψεις που ζητούνται από το Τμήμα. Και να ήταν μόνο αυτό…

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Το τμήμα με τους περισσότερους τιμωρημένους σε όλη την Ελλάδα. Εκεί πραγματικά έγινε πογκρόμ. Σήμερα το άλλο από τα “παιδιά” της παρέας, ενώ έχουν αποκατασταθεί οι τιμωρημένοι,  δεν τους περιλαμβάνει στα πλάνα των καλύψεων με αποτέλεσμα να τους διατηρεί ανενεργούς. Θαυμάστε την μικροψυχία του «Αρχηγού». Ή μήπως θέλει να κρύψει την ανεπάρκεια του;

ΡΕΘΥΜΝΟ: Το μοναδικό τμήμα που ντρόπιασε την Κρήτη με την απουσία του από την ορκωμοσία της Ιεράπετρας που πήρε Πανγκρήτιο χαρακτήρα. Ο δε “Αρχηγός” εξαφανίστηκε λέγοντας να μην τον ενοχλήσουν μέχρι να φύγουν οι Μαρτινικοί και ακυρώνει δράσεις. Μάλλον προτιμάει τους Αυγερινικούς. Ευτυχώς όμως αντιδρούν πολλοί Εθελοντές που προτιμάνε τους Ερυθροσταυρίτες…

ΤΡΙΠΟΛΗ: Το απόλυτο μηδέν. Στο τμήμα δεν πατάει κανείς και ουσιαστικά στην Τρίπολη δεν υφίσταται Ερυθρός Σταυρός. Μόνο η Γραμματέας πηγαίνει καθημερινά και ανοίγει αλλά δεν έχει αντικείμενο ασχολίας.

Κύριε Πρόεδρε και μέλη του ΚΔΣ, κύριε Τομεάρχα είναι προς τιμήν σας η ευγένεια και οι ήπιοι τόνοι που χρησιμοποιείτε αλλά θα σας θυμίσουμε πως ο Μέγας Αλέξανδρος έκοψε το Γόρδιο δεσμό με το σπαθί και όχι με την αγιαστούρα.
Προς Θεού, δεν ζητάμε να γίνετε Αυγερινοί στην θέση του Αυγερινού. Σας ζητάμε να επιβάλετε την τάξη γιατί όλα αυτά που προαναφέρουμε είναι ο Γόρδιος δεσμός της σημερινής δύσκολης κατάστασης που καλείστε να διαχειρισθείτε.
Λύση όμως μπορούν να δώσουν και οι Εισαγγελείς για κάποιες των περιπτώσεων.

Τέλος θα πούμε πως αν κάποιοι από προαναφερόμενους έχουν κάποια αντίρρηση για τα ελάχιστα που τους καταλογίζουμε, τους καλούμε σε δημόσια αντιπαράθεση σε όποιο μέσον επιθυμούν για να μας δοθεί η ευκαιρία να πούμε και να αποδείξουμε και άλλα πράγματα που αφορούν τον βίο και την πολιτεία στους κόλπους του Ερυθρού Σταυρού.
Δυο εβδομάδες έμειναν για τις εκλογές. Ας αφήσουν τον πολύπαθο Ερυθρό Σταυρό να βρει, επιτέλους, τον δρόμο του.

Με εντολή της Δ.Ε. της Π.Κ.Ε.
Φώτης Βακιρτζηδέλης
Υπεύθυνος επικοινωνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]