Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

φωτο [aau.at]
Δημοσκόπηση: Πολιτικά επιζήμια η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση υποστηρίζουν οι Τσέχοι

Αντίθετες προς τα συμφέροντα της Τσεχίας χαρακτηρίζει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πλειονότητα των πολιτών της χώρας (63%), σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενήργησε το Κέντρο Ερευνών για την Κοινή Γνώμη (CVVM).

Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, σύμφωνα με τους Τσέχους, είναι πλέον ευεργετική στους τομείς της άμυνας και του περιβάλλοντος, ακολουθούμενη από την οικονομία και τον πολιτισμό. Αντίθετα, το 51% των ερωτηθέντων ενστερνίζεται ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι πολιτικά επιζήμια.

Τέλος, μόνο το 41% ​​των Τσέχων πιστεύει ότι η αξία της δικαιοσύνης εφαρμόζεται στην ΕΕ, ενώ το 49% αντιτίθεται στην άποψη αυτή.

Ανήσυχες οι ΜΚΟ για την αποτέφρωση αποβλήτων ως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Γραπτή επιστολή προς τους υπεύθυνους χάραξης της πολιτικής απέστειλε την Πέμπτη ομάδα περιβαλλοντικών ΜΚΟ και βιομηχανιών από τον κλάδο της ανακύκλωσης, προτρέποντάς τους να αποτρέψουν την καταμέτρηση της αποτέφρωσης μη ανακυκλώσιμων αποβλήτων ως ανανεώσιμη ενέργεια.

Στην επιστολή τους, οι ΜΚΟ απηύθυναν έκκληση προς τα κράτη μέλη της ΕΕ  «να καταργήσουν σταδιακά τη στήριξη για την αποτέφρωση μεικτών αποβλήτων», λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ως μέρος των στόχων της ΕΕ για την ανανεώσιμη ενέργεια για το 2030.

Επί του παρόντος, βρίσκονται σε εξέλιξη οι τριμερείς συνομιλίες για την αναθεώρηση της Οδηγίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υπό την αιγίδα της βουλγαρικής Προεδρίας, με στόχο την εξεύρεση κοινής θέσης μεταξύ των 28 χωρών της ΕΕ.

Οι επιδοτήσεις για την αποτέφρωση στρεβλώνουν την αγορά ανακύκλωσης «και έτσι αποθαρρύνουν τη συλλογή οργανικών και άλλων ανακυκλώσιμων ουσιών που δεν λαμβάνουν επιδοτήσεις», προειδοποίησαν οι συνυπογράφοντες την επιστολή, καλώντας τους νομοθέτες της ΕΕ να «αποφύγουν σημαντικές στρεβλωτικές επιπτώσεις στις αγορές πρώτων υλών».

EE: Ενισχύονται οι δράσεις για την προστασία των εργαζομένων με χρόνιες ασθένειες

Ομάδα Ευρωπαίων νομοθετών έχει αναλάβει την εκστρατεία της Ουγγαρίας, «Dying to Work», σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει τη στήριξη ασθενών με χρόνιες παθήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν άδικη μεταχείριση στην εργασία τους.

Κύριος στόχος της εκστρατείας είναι να εισαγάγει πρόσθετη προστασία της απασχόλησης για τους ασθενείς που εργάζονται και βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Σύμφωνα με την Eurostat, σχεδόν 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ πέθαναν από καρκίνο, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το ένα τέταρτο (26,4%) του συνολικού αριθμού των θανάτων.

Ο Ευρωβουλευτής Rory Palmer, ο άνθρωπος πίσω από την εκστρατεία, δήλωσε στη EURACTIV ότι «Σε μια τόσο τραυματική περίοδο πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι θα λάβουν όλη την υποστήριξη που χρειάζονται, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής να συνεχίσουν να εργάζονται, εάν το επιθυμούν».

Για αρκετούς από τους ασθενείς, η εργασία δύναται να προσφέρει μια σημαντική απόσπαση της προσοχής και την αίσθηση της κανονικότητας, βοηθώντας τους να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια και την ταυτότητά τους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

«Αυτή η εκστρατεία επιδιώκει να διασφαλίσει ότι τα άτομα που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση είναι σε θέση να κάνουν την επιλογή που είναι σωστή για τους ίδιους και την οικογένειά τους», υπογράμμισε ο κ. Palmer.

*Πρώτη δημοσίευση Ύπαιθρος Χώρα (έντυπη έκδοση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]