Στο μεγαλείο του Ζαλόγγου "υποκλίνεται" από χθες η Αθήνα

Στο μεγαλείο του Ζαλόγγου "υποκλίθηκε" χθες το απόγευμα η Αθήνα κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της Υπαίθριας Δημοτικής Γλυπτοθήκης στο Δήμο Ψυχικού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Η τελετή των εγκαινίων έγινε με αφορμή την τοποθέτηση της μικρογραφίας του γλυπτού "Ζάλογγο" που φέρει την υπογραφή του γλύπτη Γιώργου Ζογγολόπουλου - όπως και τα υπόλοιπα έργα που κοσμούν την υπαίθρια Γλυπτοθήκη - ενώ ανάμεσα στους επίτιμους προσκεκλημένους του Δημάρχου Ψυχικού Παντελή Ξυριδάκη και του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Παυλόπουλου στο γλυπτό Ζάλογγο, υπογραμμίζοντας ότι το αντίστοιχο έργο που βρίσκεται και στην Προεδρία της Δημοκρατίας είναι το πρώτο που αντικρίζουν οι καλεσμένοι -και ιδίως οι Αρχηγοί Κρατών- όταν μπαίνουν στον χώρο.
"Χαίρομαι, πραγματικά, γιατί αυτό το έργο που συμβολίζει πολλά, το έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου, είναι εκείνο το οποίο διδάσκει σε κάθε έναν που μπαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ελλάδα μας" είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ και στην κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Πρέβεζας κ.Μπαΐλη εξέφρασε την μεγάλη του αγάπη για την Πρέβεζα και την ιστορία της. Ο κ.Μπαΐλης είχε επίσης συνάντηση με τον Δήμαρχο Ψυχικού αλλά και τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Ζογγολόπουλο Άγγελο Μωρέτη, ενώ πλήθος επίσημων προσκεκλημένων από τις τέχνες, τα γράμματα αλλά και την πολιτική τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας
φωτο πρακτορείο IN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]