ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο Γ.Στέφος για την κατανομή οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών στην Α’θμια Εκπαίδευση

Κατανομή
οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων στην Α’θμια Εκπαίδευση

Ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου με υπουργική απόφαση έβαλε τέρμα σε ένα μείζον και χρονίζον πρόβλημα που αφορούσε χιλιάδες συναδέλφους. 2394 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που από το 2013 μετατάχθηκαν από την Β’θμια Εκπαίδευση στην Α’βάθμια αποκτούν οργανικές θέσεις.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου και έβαλε σε ομηρεία τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων μαζί με τις οικογένειές τους. Η επίλυσή του δεν ήταν μια απλή υπόθεση, καθότι δεν προβλέφθηκε η δημιουργία αντίστοιχων κλάδων στην Α’θμια, με αποτέλεσμα η θέση των ειδικοτήτων αυτών να είναι μετέωρη και οι συνάδελφοι να είναι αναγκασμένοι να αλλάζουν σχολείο ή και περιοχή κάθε νέα χρονιά. Με τη δημιουργία των κλάδων αυτών αρχικά, τη σύσταση αντίστοιχου αριθμού οργανικών θέσεων ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης κατόπι και τώρα με την κατανομή των οργανικών θέσεων ανά σχολική μονάδα τίθεται αίσιο τέλος σε μια περιπέτεια 5 ετών.
Η κυβέρνηση έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα που κληρονόμησε από τους προκατόχους της, οι οποίοι μέσα στο πλαίσιο ιδιοτέλειας και πελατειακών σχέσεων δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν την επαγγελματική ανασφάλεια ενός ολόκληρου κλάδου προς άγραν ψήφων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργούσαν πρόβλημα και στην ομαλή λειτουργία ολόκληρης της εκπαίδευσης. Με την υπουργική απόφαση διευθετήθηκε ακόμη ένα ζήτημα και εξασφαλίστηκαν αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς για αυτούς τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]