Πρόεδρος Πρατηριούχων στο ΘΕΜΑ 104,6: Αν δεν μειωθούν οι ειδικοί φόροι, η βενζίνη θα φτάσει τα 2,5 ευρώ

«Και λίγα πληρώνουμε τώρα, θα δούμε μεγαλύτερες αυξήσεις» δήλωσε ο Γιώργος Ασμάτογλου
Έκκληση για μείωση των ειδικών φόρων στα καύσιμα καθώς σε διαφορετική περίπτωση η τιμή της βενζίνης θα φτάσει και τα 2,5 ευρώ απηύθυνε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Γιώργος Ασμάτογλου.

«Να μειωθούν οι ειδικό φόροι αλλιώς να αφήσουμε τη βενζίνη να φτάσει στα 2,5 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «θεωρούμε σίγουρα ότι θα έχουμε υψηλότερες τιμές».

Όσον αφορά την αύξηση ειδικά στα νησιά, όπου ήδη η αμόλυβδη έσπασε το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο, ο κ. Ασμάτογλου το απέδωσε και στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ «γιατί η βενζίνη επιβαρύνεται και με τα μεταφορικά».

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ εξήγησε ότι πέρσι τέτοια περίοδο η τιμή του πετρελαίου ήταν 49 ευρώ το βαρέλι και τώρα έχει φτάσει τα 80 ευρώ εκτιμώντας ότι «και λίγα πληρώνουμε γιατί θα δούμε και μεγαλύτερες αυξήσεις επειδή μας ανησυχεί η καστασταη στο Ιράν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο, «δεν υπάρχει αισχροκέρδεια σε βάρος του καταναλωτή. Ο κάθε πρατηριούχος επειδή θέλει να είναι βιώσιμος θέλει να πουλήσει το προϊόν του το φτηνότερο δυνατόν» ζητώντας σε κάθε περίπτωση «να υπάρξει εξυγίανση της αγοράς και να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός».
πηγη Πρώτο Θέμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]