Δεν κατέβασε από τη βραχονησίδα τη σημαία μας η τουρκική ακτοφυλακή!

Ελληνική σημαία φέρεται να έχει κατεβάσει από βραχονησίδα η τουρκική ακτοφυλακή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, η ελληνική πλευρά συνεχίζει την προκλητικότητα, κάνοντας λόγο για απόπειρα να μπει ελληνική σημαία σε ακατοίκητο έδαφος. Σύμφωνα με τον ίδιο, παρενέβη η ακτοφυλακή και κατέβασε την ελληνική σημαία. «Συστήνουμε  στην Ελλάδα», πρόσθεσε,  «να μείνει μακριά από προβοκάτσιες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδονται από τον ιστότοπο της εφημερίδας Daily Sabah, ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι μέλη τους ακτοφυλακής κατέβασαν ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Αντρόφωτος. «Γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει νόημα η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ). Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στους βράχους του Αντρόφωτου ανοικτά του Ντιντίμ. Η ακτοφυλακή έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε την Ελλάδα στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να απέχει από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση», δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.Δήμαρχος Φούρνων: Η σημαία κυματίζει

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών, Γιάννης Μαρούσης, επιβεβαίωσε πως στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς (και οχι Αντρόφωτος) του συμπλέγματος των Φούρνων, Επαρχιας Ικαρίας, τρεις νεαροί κάτοικοι του νησιού τοποθέτησαν την ελληνική σημαία, την περασμένη Παρασκευή, 13 Απριλίου. Διέψευσε, ωστόσο, τη δήλωση του Μ. Γιλντιρίμ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η σημαία κυματίζει», αφού μετέβη προσωπικά ο ίδιος για να διαπιστώσει αν η σημαία βρίσκεται στη θέση της.Δ. Τζανακόπουλος: Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανέφερε πως «δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος», υπογραμμίζοντας πως η κυριαρχία επί ελληνικού εδάφους δεν εξαρτάται από σημαίες είναι αδιαμφισβήτητη.

«Έχουν υπάρξει επικοινωνίες σε επίπεδο διπλωματών», είπε, κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών, κι απέστειλε μήνυμα στον κ. Γιλντιρίμ ότι θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για προκλητικότητα της ελληνικής πλευράς. «Δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να μην αποδεχόμαστε τη θεωρία περί γκρίζων ζωνών και να καλούμε την Τουρκία να επανέλθει στον δρόμο της διεθνούς νομιμότητας. Η όξυνση που επιλέγει η Τουρκία δεν βοηθά κανέναν» ανέφερε.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]