Δήμαρχος Ιωαννίνων:"Συνέδριο - φιάσκο με ευθύνη της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ"

Η εκτός ημερησίας συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο
Για ένα συνέδριο - φιάσκο με ευθύνη της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, κατά τη διάρκεια της εκτός ημερησίας διάταξης συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Παρασκευής, αναφερόμενος στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα.
Όπως εξήγησε ο κ. Μπέγκας, με ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία επί δύο χρ
όνια εξαγγέλλει την αλλαγή του Καλλικράτη χωρίς ωστόσο να έχει καταθέσει επίσημα ένα νομοσχέδιο ώστε να υπάρξει διαβούλευση, η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ συγκάλεσε ένα έκτακτο συνέδριο όπου εμφανίστηκε σαν κύριο πρόβλημα της αυτοδιοίκησης το εκλογικό σύστημα κι όχι τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.
«Το εκλογικό σύστημα δεν είναι το κυρίαρχο πρόβλημα. Είναι ένα από τα θέματα που υπάρχουν, με κορυφαίο αυτό της αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης. Πρέπει να μπουν προτεραιότητες», είπε ο κ. Μπέγκας, ενώ καταλήγοντας σημείωσε ότι ο Καλλικράτης για την χρονική στιγμή που θεσμοθετήθηκε ήταν ένα βήμα προόδου για την αυτοδιοίκηση και πως πια πρέπει όλοι μαζί, αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και Πολιτεία, να συνεργαστούν με ειλικρίνεια για  να τον εξελίξουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]