Πρέβεζα:Με κατάνυξη η λιτάνευση της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής σε γραφικό εκκλησάκι [φωτο-βίντεο]

Την Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής  γιορτάζει η εκκλησία ,αύριο Παρασκευή της Διακαινησίμου ,την πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Πρόκειται για κινητή γιορτή της Παναγίας και ονομάζεται έτσι ,αφού η Υπεραγία Θεοτόκος γέννησε τη Ζωή,τον Ιησού Χριστό ,ενώ έχει καθιερωθεί  από την Εκκλησία ως ανάμνηση των εγκαινίων του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί της Κωσταντινούπολης,το νερό της οποίας θεωρείται αγιασμένο  .
Με τη δέουσα λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα αγαλλίασης και πασχαλινής χαράς  ,  σήμερα παραμονή της Ζωοδόχου Πηγής    ,εψάλλη ο  Πανηγυρικός Εσπερινός  ,στο γραφικό εκκλησάκι  στη Μαργαρώνα Πρέβεζας.

Πλήθος πιστών κατέκλυσαν  απο νωρίς τους χώρους του παρεκκλησίου  ,με τον κόσμο να συμμετέχει στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας ,και να επιστρέφει στο παρεκκλήσι για την "Απόλυσις της Θείας Λειτουργίας".

Σύμφωνα με το έθιμο στο γραφικό εκκλησάκι στη Μαργαρώνα ,οι πιστοί πήγαν  στον ιερό χώρο με τις πασχαλινές λαμπάδες τους  και  τα μανουάλια  γέμισαν με πολύχρωμα κεριά,
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο ημέρα της Εορτής της Ζωοδόχου Πηγής  με τον Ορθρο στις 07.30  το πρωί  και την  Παράκκληση στη Θεοτόκο  στις 18.00 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]