Βρυξέλλες: Δύσκολη αλλά εφικτή η συμφωνία για τη δ’ αξιολόγηση εντός του Μαΐου

Δύσκολη αλλά εφικτή είναι, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης εντός του Μαΐου. Παράλληλα, σημείωσε πως στόχος είναι η επίτευξη μιας συνολικής για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στο Εurogroup, της 21ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο.

Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε πως καθοριστικής σημασίας για την προετοιμασία της τελικής συμφωνίας είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Στη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή στη Σόφια, ανέφερε, οι θεσμοί θα ενημερώσουν τους υπουργούς για την πορεία της τέταρτης αξιολόγησης. Όπως είπε, τα περισσότερα από τα 88 προαπαιτούμενα (στις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για περίπου 80) δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμη και η εκπλήρωση έως τις 24 Μαΐου είναι μεν δύσκολη, αλλά εφικτή, δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος είναι επακόλουθες ενέργειες από υφιστάμενη νομοθεσία.

Οι τομείς στους οποίους εστίασε περισσότερο ο Ευρωπαίος αξιωματούχους είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και η αγορά ενέργειας. Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα μπορούσε στη Σόφια να υπάρξει μια προσέγγιση ή προκαταρκτική συμφωνία με το ΔΝΤ, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν θα ήθελε να δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες, γιατί δεν είναι βέβαιος.

Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, οι οριστικές αποφάσεις δεν θα ληφθούν στη Σόφια αλλά προγραμματίζονται για τον Ιούνιο, γιατί μέχρι τότε θα «έχουμε απαντήσεις, μέσω της ολοκλήρωσης της τέταρτης αξιολόγησης, σε όλα τα ανοικτά ζητήματα».



★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]