Ιωάννινα:Οδηγίες από την Πυροσβεστική για τους μελισσοκόμους

Οδηγίες από την Πυροσβεστική για τους μελισσοκόμους

Με αφορμή την εκδήλωση πυρκαγιών που οφείλονται σε εμπρησμούς από αμέλεια πολιτών που ασχολούνται με την μελισσοκομία και ενόψει της αντιπυρικής περιόδου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων με έγγραφό της προς το Δήμο Ιωαννιτών ζητά να ενημερώσει τους κατοίκους για τα παρακάτω:
1. Σε κάθε περίπτωση που εκδηλώνεται φωτιά οφειλόμενη σε ενέργειες μελισσοκόμων κατά τις οποίες επιδείχτηκε αμέλεια,  ακολουθείται η ποινική  διαδικασία του αυτοφώρου για εμπρησμό από αμέλεια (266 Π.Σ .), σχηματίζεται δικογραφία και οδηγείται ο υπαίτιος πρόκλησης αυτής στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για περαιτέρω ενέργειες.
2. Για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών είναι απαραίτητο να λαμβάνονται από τους μελισσοκόμους τα παρακάτω προληπτικά μέσα πυροπροστασίας
α) Να γίνεται αποψίλωση των ξηρών χόρτων και λοιπής βλάστησης περιμετρικά των κυψελών προκειμένου να αποτρέπεται η ταχεία επέκταση της φωτιάς σε περίπτωση που αυτή εκδηλωθεί.
β) Ο υποκαπνισμός των κυψελών να γίνεται είτε τις πρώτες πρωινές ώρες είτε αργά το βράδυ, ώρες δηλ. που συνήθως δεν επικρατούν υψηλή θερμοκρασία και άνεμος τα οποία ευνοούν την εκδήλωση φωτιάς.
γ) Είναι απαραίτητο να υπάρχει εντός του οχήματος ή πλησίον των κυψελών τουλάχιστον ένας πυροσβεστήρας ξηράς σκόνης ή επαρκής ποσότητα νερού, ώστε να χρησιμοποιηθεί για τυχόν κατάσβεση από τον μελισσοκόμο μέχρι την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σε κάθε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς, να γίνεται χωρίς καθυστέρηση κλήση της πυροσβεστικής (-1 99-), ακόμη κατ αν η φωτιά είναι σε αρχικό στάδιο, προκειμένου η Υπηρεσία μας να κινητοποιηθεί άμεσα και να φτάσει έγκαιρα προτού η φωτιά λάβει μεγάλες διαστάσεις γεγονός; που θα δυσχεράνει τον έλεγχό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]