ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο σήμερα στις 19.00

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2018
7:00 μμ στο ΕΚΙ
Συνάδελφοι,
Οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, επιτέθηκαν στη Συρία όπως μας προετοίμαζαν όλες αυτές τις μέρες. Πραγματικός στόχος είναι ο πλούτος της χώρας, οι ενεργειακοί δρόμο και η αύξηση της επιρροής του κάθε κράτους σε βάρος των άλλων.
 Γι αυτό έρχονται σε αντιπαράθεση με άλλα κράτη και με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια.
Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με την τεράστια συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή, φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς τόσο της περιοχής, όσο και όλου του κόσμου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες -κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί- χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.
Στο σάπιο, εκμεταλλευτικό σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης που ζούμε έτσι λύνονται τα προβλήματα, όταν οι εμπορικοί πόλεμοι και τα αντιλαϊκά μέτρα  δεν αποδίδουν. Αυτή είναι η συνέχεια της φτώχειας και της εξαθλίωσης που ζει η εργατική τάξη.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ' αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο! Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο. Συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη-δολοφόνους, όπως το Ισραήλ. Προσπαθεί συστηματικά να «φτιασιδώσει» τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.
Προφανώς και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτό το μακελειό δεν εξασφαλίζει την χώρα μας από ενδεχόμενη επίθεση της Τουρκίας, η οποία κάθε μέρα και εμφανίζεται πιο προκλητική. Για λογαριασμό των συμφερόντων της δικής της αστικής τάξης, η Τουρκία παζαρεύει τις σχέσεις της τόσο με το ΝΑΤΟ, όσο και με τη Ρωσία. Η ελληνική κυβερνητική πολιτική όχι μόνο δεν αναβαθμίζει τη χώρα, αλλά μας βάζει κάθε μέρα και πιο κοντά στο μάτι του κυκλώνα.
Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι παράγοντες ασφάλειας. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Δεν νοιάζονται για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Και αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία.
Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας  στον λαό και τους εργαζομένους της Συρίας. Μας ενώνουν δεσμοί φιλίας και αλληλεγγύης με τους εργαζόμενους της Συρίας.Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με τα συνδικάτα τους να σηκώσουμε τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουμε στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.
Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός. Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου.
Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2018  7:00 μμ στο ΕΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]