Η Μερόπη Τζούφη στην έναρξη του Επιστημονικού Συνεδρίου της ΕΛΕΠΑΠ[video]

Η Μερόπη Τζούφη στην έναρξη του Επιστημονικού Συνεδρίου της ΕΛΕΠΑΠ

Στην καταλυτική προσφορά της ΕΛΕΠΑΠ αλλά και στην επέκταση του πλαισίου λειτουργίας και αρμοδιοτήτων του φορέα αναφέρθηκε η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη στην έναρξη του Επιστημονικού Συνεδρίου, με θέμα: «Πρώιμη Παρέμβαση σε Βρέφη Υψηλού κινδύνου. Το μέλλον στην Αποκατάσταση», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, στην Αθήνα.

«Σήμερα, που όλα αλλάζουν με ορμή, νομίζω ότι το ήδη διευρυμένο πλαίσιο λειτουργίας και αρμοδιοτήτων της ΕΛΕΠΑΠ μπορεί και πρέπει να επεκταθεί πέραν των κινητικών διαταραχών, κατεξοχήν, στις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, αυτή την επιδημία της εποχής μας, όπου η πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση μπορούν να αλλάξουν σημαντικά την έκβαση» σημείωσε η κα Τζούφη.

Η Υφυπουργός επεσήμανε την ανάγκη ανάληψης επιπρόσθετων πρωτοβουλιών από τον φορέα, αναφέροντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων και το πρόγραμμα υποστηριζόμενης διαβίωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Η κα Τζούφη χαρακτήρισε επίσης κρίσιμη τη συμβολή της ΕΛΕΠΑΠ στην επέκταση της λειτουργίας των Ειδικών Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης &Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), μιας δομής που αποτελεί τύπο Επαγγελματικού Σχολείου για ΑμεΑ.

Τέλος η Υφυπουργός Παιδείας, ως ιατρός και μέλος της Παιδονευρολογικής Κοινότητας, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους δασκάλους και τους θεραπευτές αλλά και στην ΕΛΕΠΑΠ, τον φορέα που για περισσότερα από 80 χρόνια υπηρετεί τα παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειές τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]