ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Video: Το 1° ελληνικό Τεστ Αποφυγής Κινδύνου![video]

 Το AutoΤρίτη Test Center πραγματοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Test Αποφυγής Κινδύνου και δοκιμάζει όλα τα μικρά best seller της αγοράς. Δείτε το βίντεο!!!
Κινούμαι σε επαρχιακό δρόμο, όταν βλέπω ότι μπροστά μου βγαίνει με την όπισθεν ένα αυτοκίνητο με 2 παιδάκια στο πίσω κάθισμα!

Να φρενάρω δεν προλαβαίνω.

Πρέπει να βγω στο αντίθετο ρεύμα για να μην πέσω πάνω τους.

Και μετά θα πρέπει να ξαναμαζευτώ αμέσως γιατί έρχεται αυτοκίνητο!

Το αποτέλεσμα; Στρίβω, το αυτοκίνητο μου χάνει την πρόσφυση, κάνω τετ-α-κε, ο δρόμος τελειώνει και… αρχίζω τις τούμπες. Ευτυχώς ήταν χωράφια δίπλα και δεν πήγαινα ούτε με 60 χλμ./ώρα!

Αν το αυτοκίνητο που οδηγούσα δεν ήταν του 2004, πιθανότατα θα είχα καταφέρει να τη σκαπουλάρω, αφού τα σημερινά αυτοκίνητα περνάνε τη δοκιμασία αυτή  με 15 χλμ./ώρα παραπάνω από ότι τα αυτοκίνητα δεκαετίας και άνω.

Ή τουλάχιστον έτσι μας λένε. Οπότε αποφασίσαμε να το τεστάρουμε!

Αυτό που περιέγραψα πιο πάνω, εκτός από αληθινή ιστορία, είναι ο ελιγμός αποφυγής κινδύνου (ή εμποδίου) και έχει πλέον τυποποιηθεί ως η σημαντικότερη διαδικασία αξιολόγησης ενεργητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων (test απότομης αποφυγής εμποδίου ή κατά κόσμον  Elk test).

Τι κάναμε ακριβώς;

Δείτε στο βίντεο τις προσπάθειες μας και φανταστείτε ότι αντί για κορίνες, υπάρχει παρκαρισμένο αυτοκίνητο, πεζοδρόμιο, κάδος, τοίχος, μπαριέρα.Μπήκαμε σε 12 διαφορετικά αυτοκίνητα, με 4 άτομα και αποσκευές  και προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτόν τον ελιγμό με όσο μεγαλύτερη ταχύτητα μας επέτρεψε το κάθε αυτοκίνητο, χωρίς να πατήσουμε φρένο ή γκάζι, χωρίς να πάρουμε κορίνες παραμάζωμα ή να φέρουμε τούμπες! Μιλάμε για την απόλυτη δοκιμή ενεργητικής ασφάλειας αφού ο οδηγός παίζει ελάχιστο ρόλο. Όλη τη δουλειά την κάνει το αυτοκίνητο.

Κάθε φορά που ένα αυτοκίνητο περνούσε τη δοκιμασία άνετα, ανεβάζαμε  την ταχύτητα του +1 χλμ./ώρα (ναι 1 χιλιόμετρο, δεν είναι τυπογραφικό λάθος) και προσπαθούσαμε ξανά. Δηλαδή αν είχε περάσει με 69 χλμ./ώρα, ξαναδοκιμάζαμε με 70 χλμ./ώρα,αν περνούσε πάλι δοκιμάζαμε στα 71 χλμ./ώρα. Σε κάθε ταχύτητα θέλαμε 2 πετυχημένα περάσματα για να θεωρήσουμε ότι το αυτοκίνητο «το έχει». Στις περισσότερες περιπτώσεις ανεβαίνοντας +1 χλμ./ώρα η συμπεριφορά των αυτοκινήτων άλλαζε τόσο που δεν περνούσαν ούτε μια φορά με επιτυχία τη δοκιμασία. Ούτε κατά τύχη δηλαδή!

Διαβάστε ολόκληρο το τεστ, δείτε ποια μοντέλα είναι τα ασφαλέστερα και ποια είναι η απολύτως μέγιστη ταχύτητα που το κάθε μοντέλο περνάει τη δοκιμασία (ούτε +1 χλμ./ώρα παραπάνω) και δείτε ολόκληρα τα βίντεο (μέσω QR Code), με σχολιασμό από τους ειδικούς του Test Center του Auto Τρίτη, στο τεύχος του Auto Τρίτη την Τρίτη και 13 στα περίπτερα!
 autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]