ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Tη δική της γοργόνα θα έχει η Πρέβεζα!

Το ποσό των 15.000 ευρώ δέσμευσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας προκειμένου να διαμορφώσει τον χώρο όπου θα εγκατασταθεί το άγαλμα της Άκτιας Γοργόνας της Πρέβεζας.
Οπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας,η πρωτοβουλία ανήκει στον Πρεβεζάνο σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα και ως ιδέα προήλθε από το ταλέντο του γνωστού αρχαιολόγου (και ιδρυτικού μέλους του σωματείου Διάζωμα )Πέτρου Θέμελη, να ζωγραφίζει γοργόνες και να "ακροβατεί" ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα μιας από τις πιο γοητευτικές παραδόσεις που συνδέονται με την θάλασσα.
Το γλυπτό φιλοτεχνεί ο γλύπτης Ιωάννης Γκούζος μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.
Το γλυπτό περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα γοργόνας και μέρος πλώρης πολεμικού πλοίου εποχής.
Η γοργόνα ως Ακτια, έχει φυσικό ανθρώπινο μέγεθος, 1,70μ έως 1,80μ, συν το τελευταίο τμήμα της ουράς της και συνολικά μαζί με την βάση της θα φτάνει τα 2,80 μέτρα ύψος, 2,00 μέτρα μήκος και 1,40 μέτρα πλάτος και είναι φτιαγμένη από ελληνικό μάρμαρο.
Εμφανίζεται με το αριστερό της χέρι να δείχνει τη νίκη, ενώ το δεξί της χέρι κρατά την πλώρη του πλοίου που ακολουθεί σε μικρότερη κλίμακα, συμπληρώνοντας έτσι τη σύνθεση και αναδεικνύοντας τη γοργόνα σε κεντρικό θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]