Σωματείο ΙΥ Ιωαννίνων:Με μια ακόμα απόφαση δικαστηρίου στα χέρια τους οι εργαζόμενοι των S/M πρώην Καρυπίδης νυν Μάρκετ ΙΝ διεκδικούν τα αυτονόητα.....

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Με μια ακόμα απόφαση δικαστηρίου στα χέρια τους οι εργαζόμενοι των S/M πρώην Καρυπίδης νυν Μάρκετ ΙΝ διεκδικούν τα αυτονόητα. Τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους.
Αυτή τη φορά η απόφαση του δικαστηρίου στα Γιάννενα έκρινε ότι πρόκειται για μεταβίβαση, διάδοχη κατάσταση του συγκεκριμένου καταστήματος  S/M Καρυπίδης στα Μάρκετ ΙΝ όπως ούτως ή άλλως υποστήριζαν οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή. 
Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών του προηγούμενο διαστήματος που πήραν οι εργαζόμενοι μαζί με το ΕΚΙ και το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Είτε έξω από το Μαρκετ ΙΝ με κινητοποιήσεις και ενημερώσεις, είτε με καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας, με παρεμβάσεις στην Περιφέρεια, στον Δήμο μέχρι και με συναντήσεις στο Υπουργείο Εργασίας.
Οι εργαζόμενοι όλο αυτό τον καιρό έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν έναν αγώνα παληκαρίσιο που χτυπήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με καταστολή δύο φορές από τα ΜΑΤ, με μηνύσεις και διώξεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων ακόμα και μέσα από τα σπίτια τους. Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία που επιστράτευσε μπράβους και νονούς της νύχτας να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και την απεργιακή φρουρά του ΕΚΙ σε μέρα απεργίας.
Κι ενώ σύσσωμη η πόλη βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, η εργοδοσία με περίσσιο θράσος αρνείται να εφαρμόσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Η κυβέρνηση ξεδιάντροπα παραδέχεται ότι “στερείται εργαλείων” για να αναγκάσει την εργοδοσία να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση αποκαλύπτοντας έτσι ποιός κάνει κουμάντο. Την ίδια ώρα οι φορείς της τοπικής διοίκησης όπως η περιφέρεια που μέχρι χθες επικαλούνταν τη νομιμότητα  πλέον σφυρίζουν αδιάφορα.
Το σωματείο μας απαιτεί να γίνει πράξη η δικαστική απόφαση, να γυρίσουν δηλαδή οι εργαζόμενοι στην δουλειά τους και να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Να πάρουν τώρα θέση και μέτρα οι τοπικοί φορείς και η κυβέρνηση. Όλοι εκείνοι που εφαρμόζουν τους νόμους μόνο όταν πρόκειται να πληρώσουν τα χαράτσια οι εργαζόμενοι, να κόψουν το ρεύμα, το νερό ή να τους πάρουν τα σπίτια ενώ είναι απλήρωτοι.
Συνάδελφοι καλούμαστε όλοι να πάρουμε θέση στην επίθεση που δεχόμαστε.
Ο αγώνας των συναδέλφων στα Μάρκετ Ιν μας δείχνει τον δρόμο. Η δύναμή μας είναι το σωματείο μας. Η οργάνωση  στο Σωματείο είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε  κατακτήσεις, να βάλουμε φρένο  σε όλους αυτούς που μας θέλουν σκλάβους χωρίς φωνή και δικαιώματα.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]