ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

POS στα σχολικά κυλικεία: Εξαίρεση τώρα ζητούν οι ιδιοκτήτες

Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία για την εγκατάσταση τερματικών αποδοχής καρτών (POS) στα κυλικεία των σχολείων και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόφαση εξαίρεσής τους.
Μιλώντας στο www.eea.gr η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων και Πρόεδρος της Επιτροπής Σχολικών Κυλικείων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κα. Φρατζέσκα Τατούλη, ζητεί από την Υφυπουργό Οικονομικών κα. Κατερίνα Παπανάτσιου να δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα, εξαιρώντας εγγράφως τα σχολικά κυλικεία από την υποχρεωτική εγκατάσταση POS.
Όπως αναφέρει, παρά το γεγονός ότι έχει ζητηθεί συνάντηση με την κα. Παπανάτσιου, δεν υπάρχει απάντηση, ενώ λίγες μόνο ημέρες πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας το ζήτημα παραμένει άλυτο, παρά κάποιες προφορικές διαβεβαιώσεις.
«Δεν θέλουμε ούτε να παρανομήσουμε, ούτε να φυγοδικήσουμε», τονίζει η κα. Τατούλη, εξηγώντας το «παράλογο» της απόφασης αυτής. Οι εν δυνάμει πελάτες των συνολικά 7.500 σχολικών κυλικείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ανήλικοι, ενώ τα διαλείμματα στα οποία θα γίνεται η υποτιθέμενη χρήση POS έχουν διάρκεια 5-10 λεπτών κάτι που καθιστά αδύνατη την εξυπηρέτηση.
Παράλληλα, το κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας POS για τους επαγγελματίες του κλάδου έρχεται να προστεθεί στις ήδη δυσβάσταχτες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, όταν μάλιστα η λειτουργία των σχολικών κυλικείων έχει διάρκεια 160-170 ημερών ετησίως.
Με τον χρόνο να μετρά πλέον αντίστροφα και τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων να βρίσκονται από τη Δευτέρα αντιμέτωποι με τον κίνδυνο επιβολής προστίμου, η κα. Τατούλη υπογραμμίζει ότι πρέπει να δοθεί εδώ και τώρα λύση στο μείζον αυτό ζήτημα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]