Σκέψεις για «ενίσχυση» του Navara!

Η παρουσίαση της νέας, άκρως δυναμικής, έκδοσης «Raptor» για το Ford Ranger έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους υπευθύνους του ανταγωνισμού.
Χαρακτηριστικές είναι μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο βάσει των οποίων, η Nissan σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εξέλιξης μιας αντίστοιχης έκδοσης για το Navara.
Πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο επικεφαλής του κλάδου των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων του Ομίλου Renault – Nissan, κ. Ashwani Gupta, τόνισε πως: «… Αν μου κάνατε αυτήν την ερώτηση χτες, θα σας έλεγα ότι (μια ανταγωνιστική στο Ranger Raptor έκδοση του Navara) δεν είναι στη λίστα των προτεραιοτήτων μας. Ωστόσο, αν με ρωτήσετε σήμερα, τότε σας λέω πως αυτήν είναι μια ευκαιρία που θα θέλαμε να μελετήσουμε».
Μια –αντίστοιχη με του Ranger Raptor- ειδικά εξοπλισμένη για ακραίες εκτός δρόμου καταστάσεις, έκδοση του Nissan Navara, θα έπρεπε εκτός όλων των άλλων, να εφοδιάζεται και με έναν ιδιαίτερα ισχυρό κινητήρα δεδομένου ότι, σε αντίθεση με τον 2,0λιτρο πετρελαιοκινητήρα των 210 ίππων και 500 Nm ροπής που εφοδιάζει το Ford Ranger Raptor, το Nissan Navara έχει να αντιπαρατάξει την έκδοση των 190 ίππων.
Ωστόσο, η συνεργασία της ιαπωνικής εταιρείας με την Mercedes-Benz (βλέπε τη νέα X-Class), θα μπορούσε να επιφέρει την υιοθέτηση του V6 πετρελαιοκινητήρα των 3,0lt. της Mercedes-Benz και από το Navara. Πληροφοριακά αναφέρουμε πως το εν λόγω μηχανικό σύνολο αποδίδει ισχύ 258 ίππων και μέγιστη ροπή 550 Nm!
Στην παρούσα φάση όλα τα παραπάνω είναι φυσικά εικασίες ωστόσο, ο κ. Gupta δεν άφησε ασχολίαστο και αυτό το ενδεχόμενο αναφέροντας πως: «… Είναι σαφέστατα μια παράμετρος που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε ωστόσο, πάντοτε με το σκεπτικό αν αυτό έχει νόημα για τους πελάτες μας».
Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν…
Autotriti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]