ΠΟΜΕΝΣ: Ως πότε οι στρατιωτικοί στα hotspots;

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

         

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., κατόπιν της από 19/12/2017 επιστολής της ΕΣΠΕΗΠ, επανέρχεται στο θέμα της εμπλοκής του στρατιωτικού προσωπικού με τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών (HOT-SPOT) .
 H εκτέλεση υπηρεσιών από τους Στρατιωτικούς αλλά και από Oπλίτες θητείας, συνεχίζεται έως και σήμερα, παρότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα από το αρχικό κύμα μεταναστών που δικαιολογούσε τότε ίσως την άμεση αξιοποίηση των Ε.Δ. για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, λόγω της κατάστασης που επικρατούσε πριν από δύο (2) έτη.


 Οι υπηρεσίες αυτές που πραγματοποιούνται στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων ανά την επικράτεια, είναι άοπλες και σε πολλές των περιπτώσεων, διανυκτερεύει εντός των κέντρων φιλοξενίας προσωπικό μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς την παρουσία αστυνομικού προσωπικού.
 Συνεπώς από την υφιστάμενη κατάσταση, προκύπτουν ερωτήματα τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης, προκειμένου να ενημερωθούν τα στελέχη, όπως:
              - Ποια είναι εν τέλει τα καθήκοντα του προσωπικού που εκτελεί άοπλες υπηρεσίες στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών;

              - Ποιος εκτελεί τα αστυνομικά καθήκοντα όπως ορίζει και το ΓΕΕΘΑ με τη  σχετική;

             

              - Υπάρχει πρόβλεψη για πλήρη αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης των συναδέλφων, οι οποίοι απασχολούνται σε μη Στρατιωτικά καθήκοντα;

              - Υπάρχει χρονοδιάγραμμα απεμπλοκής των Στρατιωτικών από τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών ; 

                   Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,                   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, ζητάει την άμεση απεμπλοκή όλων των συναδέλφων Στρατιωτικών, οι οποίοι συνεχίζουν εδώ και δύο χρόνια να εκτελούν 24ωρες άοπλες υπηρεσίες σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και την επιστροφή τους στα στρατιωτικά καθήκοντα.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Επγός (ΥΔΚ) Λγος (ΠΖ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]