Ιωάννινα:Εκδήλωση στο Πνευμ.Κέντρο για την Ημέρα της Γυναίκας

Συνέντευξη τύπου για την Ημέρα της Γυναίκας 2018
Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας 2018, με την συμμετοχή της κας Αρετής Τασούλα  Προέδρου της Επιτροπής Ισότητας  Φύλων Ιωαννίνων, της κας Αλέκας Βακαλοπούλου Προέδρου ΔΗΠΕΘΙ και του κ. Κωνσταντίνου Γκόγκου Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Ο κ. Γκόγκος μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Όπως γνωρίζετε από το 1977 καθιερώθηκε ο εορτασμός της ημέρας της Γυναίκας, ή ορθότερα της  Διεθνούς Ημέρας των Δικαιωμάτων των Γυναικών.
Σε αυτό το πλαίσιο η Επιτροπή Ισότητας των φύλων, το ΔΗΠΕΘΙ και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνουν αύριο Τετάρτη  7 Μαρτίου, στις 8 μμ. στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας», ειδική τιμητική εκδήλωση, αλλά και θεατρική παράσταση,
Για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων θα σας μιλήσουν αναλυτικά τόσο η κα Αρετή Τασούλα Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας  Φύλων Ιωαννίνων,  όσο και η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΙ κα Αλέκα Βακαλοπούλου.
Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι τα μηνύματα και οι στοχεύσεις της Ημέρας για τα δικαιώματα της Γυναίκας παραμένουν πάντα επίκαιρα.
Μπορεί να έχει εξαλειφθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανισοτήτων και οι γυναίκες να έχουν αποκτήσει όλα τα δικαιώματα που προηγούμενες κοινωνίες τους είχαν στερήσει.
Πλέον ισάξιες και ισοδύναμες με τους άνδρες, στέκονται αντιμέτωπες στις προκλήσεις και τις δοκιμασίες των καιρών μας.
Παρ όλα αυτά, οι κατακτήσεις πρέπει πάντα να περιφρουρούνται και να γίνονται κοινό κτήμα του συλλογικού μας συνειδητού.
Και να έρθει η εποχή που δεν θα μιλάμε για την ανάγκη προστασίας και διεκδικήσεων των γυναικών, γιατί απλά αυτό θα είναι αυτονόητο», κατέληξε ο κ. Γκόγκος



Στην συνέχεια η κα Αρετή Τασούλα αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της εκδήλωσης που θα γίνει Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 8 μμ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και τις βραβεύσεις που θα περιλαμβάνει.
«Αποφασίσαμε να αποδώσουμε την τιμή που τους αναλογεί σε τρεις σημαντικές προσωπικότητες του τόπου μας, που με τη διαδρομή και το έργο τους έχουν προσφέρει τόσα πολλά στις γυναίκες, αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας.
Τιμώντας αξιόλογες προσωπικότητες όπως η κα Νίκη Αγνάντη, που είναι Πρόεδρος Παραρτήματος Ιωαννίνων Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, η κα. Νατάσσα Μπέγκα, Πρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, αλλά και τον εκλιπόντα καθηγητή Χαράλαμπο Μπάτση, προβάλλουμε και φωτεινά παραδείγματα για όλους.
Ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών οφείλει να είναι διαρκής και καθημερινός. Ιδίως σε μια εποχή, όπως η σημερινή, που απαιτεί σύμπραξη και συμπόρευση όλων» κατέληξε η κα Τασούλα
Τέλος, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΙ κα Αλέκα Βακαλοπούλου ξεκίνησε την αναφορά της στην εκδήλωση με ένα απόσπασμα από το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, Με την πρώτη σταγόνα της βροχής, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στην προγραμματισμένη παράσταση « Το μικρό πόνυ».
Όπως σημείωσε η κα Βακαλοπούλου: «Μην μας ξεγελάσει ο τίτλος του. Πρόκειται για ένα έργο τρυφερό και ευαίσθητο, βαθιά κοινωνικό. Ένα έργο για την πραγματική αγάπη.
Ο συγγραφέας,  εμπνευσμένος από αληθινά περιστατικά, εξερευνά τις ευθύνες και τα αίτια του εκφοβισμού, εστιάζει στο θέμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής του εαυτού μας και των γύρω μας.
Η παράσταση  παρουσιάζεται την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 9 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Καραγιάννη με πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και την Ρηνιώ Κυριαζή.
Τέλος, πρέπει να τονίσουμε ότι η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό» κατέληξε η κα Βακαλοπούλου

Πληροφορίες για την εκδήλωση https://www.facebook.com/events/159050298148316/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]