ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τελετή αποφοίτησης ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.....Απο εκεί που φοβόμουν να μείνω "καθαρός"... τώρα φοβάμαι ..τη χρήση..

Η ζωή...επέστρεψε χθες   το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα Κώστα Κάτσαρη της Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών,για επτά απόφοιτους του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ,που γιόρτασαν τις" μάχες "που έδωσαν παλεύοντας με την δική τους εξάρτηση  και αφού είχαν το σθένος να την αντιμετωπίσουν   πρόσωπο με πρόσωπο και πιστοί στο στόχο τους στάθηκαν και πάλι   ζωντανοί   στη" σκηνή "  και είναι εκείνοι που θα κρατούν πλέον  το "τιμόνι" της..
Συγγενείς ,φίλοι και η μεγάλη τους οικογένεια το ΚΕΘΕΑ ήταν  όλοι στο πλάι τους  και σήμερα σε αυτή την ξεχωριστή μέρα για εκείνους ...ήταν όλοι εκεί για τους χειροκροτήσουν δυνατά  και να  δώσουν μια μεγάλη  ζεστή αγκαλιά σε αυτούς τους επτά ανθρώπους  που κατόρθωσαν να φτάσουν στην τελετή αποφοίτησης ,μια αποφοίτηση  απο της ζωής τα δυσκολότερα ..
10 χρόνια ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
Η χθεσινή  γιορτή  όμως ήταν διπλή ,αφού το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ συμπληρώνει 10 χρόνια συνεχούς  και ακούραστης προσφοράς  σε όλους όσοι  χρειάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή του .
Σημειώνεται ότι το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ  διαθέτει σήμερα ένα δίκτυο θεραπευτικών υπηρεσιών στα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα και την Άρτα που μπορεί να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα χρόνια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα ,έχει παρατηρηθεί αύξηση των αιτημάτων  ατόμων που έχουν ανάγκη το ΚΕΘΕΑ για να αφήσουν πίσω τους διάφορες μορφές εξάρτησης πλην των ναρκωτικών ,όπως εκείνη του τζόγου ,του αλκοοόλ κ.α
Δημιουργήθηκε το 2007 όταν η ψυχή του και ο υπεύθυνος της Δομής κ.Γιάννης Παπαχρήστος πήγε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου ζητώντας τη βοήθειά του προκειμένου να στηθεί το ΚΕΘΕΑ .Εκείνη την χρονιά  θυμήθηκε  και ο Αλέξανδρος Καχριμάνης  που άνοιξε την εκδήλωση υπογραμμίζοντας πως αυτό που συμβαίνει στο ΚΕΘΕΑ είναι μοναδικό ,αφού  η κάθε προσπάθεια φτάνει πάντα  στο τελικό της αποτέλεσμα ,για να διαβεβαιώσει στη συνέχεια πως όλοι οι τοπικοί φορείς θα πράξουν τα μέγιστα για να καλύψουν  τις όποιες ανάγκες έχει η  Θεραπευτική Δομή ,με εκείνη της εύρευσης κτηρίου να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα,ενώ απευθυνόμενος στον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Παντελή Κολόκα   που βρέθηκε και εκείνος στη σημερινή γιορτή  κάλεσε  τον Δήμο Ιωαννιτών   να συνδράμει στις όποιες προσπάθειες θα γίνονται για την  Δομή Ζωής ,το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ .
"Και ο Δήμος συνεχώς θα αναζητεί τρόπους για τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ"διαβεβαίωσε απο την πλευρά του Δήμου ο κ.Κολόκας υπογραμμίζοντας πως η σημερινή μέρα είναι η στιγμή αναγνώρισης του άθλου"
Εμφανώς συγκινημένος  ,ένα με τη χαρά των επτά ανθρώπων που είναι έτοιμοι και πάλι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους ,η "καρδιά" του ΚΕΘΕΑ που χτυπά ακούραστα 10 χρόνια τώρα ,ο Γιάννης Παπαχρήστος .
Στον σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε πως η αποψινή τελετή  ήταν αφιερωμένη στους επτά ανθρώπους που πάλεψαν ,προσπάθησαν επι δύο τουλάχιστον χρόνια ,δεν λύγισαν και έφτασαν στον στόχο τους .
Ο δρόμος της απεξάρτησης είναι μακρύς και δύσκολος ,πέρα απο το "θέλω"χρειάζεται και η συμμαχία ..η συμμαχία της οικογένειας ,των φίλων και των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ ,μια συμμαχία που θα είναι παντοτινή "σημείωσε ο κ.Παπαχρήστος .
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους τοπικούς  και κοινωνικούς  φορείς καθώς και τα τοπικά ΜΜΕ που χωρίς την στήριξή τους τίποτα δεν θα ήταν εύκολο .
"Αυτά τα 10 χρόνια λειτουργίας της Θεραπευτικής Δομής έχει δοθεί βοήθεια και στήριξη απο 94 ακούραστους εθελοντές , σε 1653 γονείς και 983 χρήστες,επισήμανε ο κ.Παπαχρήστος ,ενώ απευθυνόμενος στους  πρωταγωνιστές της γιορτής ευχήθηκε καλή δύναμη υπενθυμίζοντας  τους πως ο αγώνας συνεχίζεται ..

Και είμαστε  πάλι ζωντανοί ...
Οι πρωταγωνιστές ...
 Καθήλωσαν με το θεατρικό τους  μέλη του Θεραπευτικού Προγράμματος του ΚΕΘΕΑ  ,όταν ανέβηκαν στη σκηνή  ,ένα θεατρικό με τίτλο "Το χώμα που πατώ"  βασισμένο σε δύο ισχυρά και διαχρονικά σύμβολα ,την Αντιγόνη το σύμβολο συνέπειας στο χρέος μέχρι τέλους και τον Οδυσσέα το  σύμβολο του ανθρώπου που αγωνίζεται και πετυχαίνει το στόχο του,όπως  και οι  επτά "ήρωες" απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ..

Εξομολογήσεις ...

Κορυφαία στιγμή για την  τελετή αποφοίτησης του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ,οι εξομολογήσεις των επτά ηρώων ,που με ένα κόμπο στο λαιμό απο τη συγκίνηση είπαν το δικό τους Ευχαριστώ,σε όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό τους στον τόσο δύσκολο αγώνα τους ..
Οι επτά άνθρωποι που σήμερα κοιτάζοντάς τους οι οικογένειές τους ,οι φίλοι και οι θεραπευτές του ΚΕΘΕΑ αντιλήφθηκαν πως χάρη στον εαυτό τους  κατάφεραν να πολεμήσουν τους δαίμονές τους και να έχουν πια "καθαρή" τη ζωή μπροστά τους ,πιάνοντας την απο εκεί που σταμάτησε...
Απο εκεί που φοβόμουν να μείνω καθαρός τώρα φοβάμαι ..τη χρήση"
"Είναι απίστευτο αυτό που μου συμβαίνει σήμερα ,θα πει ο Σπύρος κρατώντας με δυσκολία τα δάκρυα συγκίνησής του ..
Ξεκίνησα απο το 2011 ,ταλαιπωρήθηκα πολύ ..Σήμερα είμαι πάρα πολύ χαρούμενος ..Θέλω να πω ένα μεγάλο Ευχαριστώ στην οικογένειά μου και ιδιαίτερα στη μάνα μου ...σε ευχαριστώ μάνα που έδειξες τόση υπομονή μαζί μου ..
Απο εκεί που φοβόμουν να μείνω καθαρός τώρα φοβάμαι ..τη χρήση"είπε η Σπύρος ..
Δεν υπάρχουν σκληρά και ελαφρά  ναρκωτικά ,είναι μονόδρομος ,κόφτε το  όσο είναι νωρίς 
"Δεν πίστευα ότι θα ζήσω καθαρή ,γύρισα στη ζωή χάρη στον αδερφό μου " θα πει η Μαρία ,καθηλώνοντας με τα λόγια  της τους πάντες ..
Δεν υπάρχουν σκληρά και ελαφρά  ναρκωτικά ,είναι μονόδρομος ,κόφτε το  όσο είναι νωρίς ..Αδερφέ μου σ ευχαριστώ είσαι όλη μου η οικογένεια ..Το ευχαριστώ είναι λίγο "κατέληξε η Μαρία δίνοντας το λόγο στον επόμενο απόφοιτο ..
'Πριν απο 2,5 χρόνια οι γονείς με παρότρυναν να μπω στο πρόγραμμα και τους είμαι ευγνώμων
'Πριν απο 2,5 χρόνια οι γονείς με παρότρυναν να μπω στο πρόγραμμα και τους είμαι ευγνώμων ,είπε  ο Γιώργος .. για να συνεχίσει λέγοντας :δεν ήξερα ότι θα καταφέρω να  φτάσω σ αυτό το σημείο ..μάνα ..πατέρα σας αγαπώ"
Κάθε στιγμή έχει χαραχτεί στο μυαλό μου 
Σειρά είχε ο Νίκος ..
"Δεν πίστευα  ότι θα έφτανα ως εδώ ,πριν απο 3 χρόνια με κινητοποίησαν οι γονείς μου και μου έσωσαν τη ζωή ..κάθε στιγμή έχει χαραχτεί στο μυαλό μου "
Με πίστη όλα γίνονται 
"Αν πριν απο 3 χρόνια μου έλεγε κάποιος ότι θα έφτανα εδώ θα γέλαγα ...με πίστη όλα γίνονται αυτό έμαθα εδώ" εξομολογήθηκε ο Αλέξανδρος .
Ειμαι τόσο χαρούμενη  
"Είμαι τόσο χαρούμενη  και συγκινημένη σήμερα ,συνέχισε  η Κωνσταντίνα ...Μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου "
Πίσω απο το  τιμόνι της ζωής μου τώρα είμαι εγώ 
"Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων για την οικογένειά μου που με βοήθησε να ανοίξω τα μάτια μου ...πριν απο 3 χρόνια αντιμετώπιζα προβλήματα και    σήμερα  αντιμετωπίζω ,μόνο που σήμερα .. πίσω απο το τιμόνι..είμαι εγώ "εξομολογήθηκε τέλος ο Χρήστος .

Με τις εξομολογήσεις των 7 πρωταγωνιστών έπεσε η αυλαία στην τελετή αποφοίτησης του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ,αφήνοντας πίσω της μήνυμα ισχυρό ..
Οταν η γνώση των θεραπευτών συναντά τη θέληση και το πείσμα ...τότε  είναι που τα ναρκωτικά "πεθαίνουν " ...και  όχι  οι άνθρωποι ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]