Συνάντηση γνωριμίας του Κ.Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. με την Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών

Συνάντηση γνωριμίας του Κ.Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. με την Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών

Συνάντηση της αντιπροσωπείας της Π.Κ.Ε. με το Κ.Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. έγινε την περασμένη Πέμπτη για την οποία αναρτήθηκε στο επίσημο site του Ερυθρού Σταυρού (http://www.redcross.gr) ανακοίνωση η οποία αναφέρει:

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2018
Θέμα: Συνάντηση γνωριμίας του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (Κ.Δ.Σ.) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) με την Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών (Π.Κ.Ε.)
Την Πέμπτη 8 Μαρτίου, στην αίθουσα συσκέψεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, επί της οδού Λυκαβηττού 1, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του Κ.Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. με εκπροσώπους της Π.Κ.Ε., μετά από αίτημά της.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων πάνω σε τρέχοντα θέματα του Οργανισμού και η Π.Κ.Ε. διατύπωσε την αγωνία της για την επιστροφή του Ε.Ε.Σ. στην κανονικότητα μέσω της διενέργειας αρχαιρεσιών και την ανάδειξη αιρετής διοίκησης.
Από την πλευρά του, το νέο Κ.Δ.Σ. διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι γίνεται κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε ο Οργανισμός να οδηγηθεί σύντομα σε εκλογές για την ανάδειξη αιρετής διοίκησης, όπως ορίζει η απόφαση 440/2018 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής, τα μέλη της αντιπροσωπείας της Π.Κ.Ε. υπέβαλαν και ορισμένα αιτήματα, κυρίως σχετικά με την άρση αδίκως επιβληθέντων ποινών, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι αυτά θα εξεταστούν με προσοχή, και κάθε απόφαση θα ληφθεί με βάση το Καταστατικό του Ε.Ε.Σ. και τις αρμοδιότητες του παρόντος Κ.Δ.Σ.
Εκ μέρους του Κ.Δ.Σ. παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Πρέσβης ε. τ., κ. Αλέξης Αλεξανδρής, η Α' Αντιπρόεδρος, κ. Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα, η Γ' Αντιπρόεδρος, κ. Χριστίνα Χαρατσάρη-Βαληνάκη και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος. Την Π.Κ.Ε. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Τάσος Βασιλείου ( Λάρισα ), ο Αντιπρόεδρος κ. Σέργιος Βαλασιάδης (Πειραιάς), η Γενική Γραμματέας κ. Μάρθα Βουγιούκα (Θεσσαλονίκη), το μέλος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Κοκκίνης (Τρίπολη) και ο υπεύθυνος επικοινωνίας, κ. Φώτης Βακιρτζηδέλης.

Μετά το πέρας της συνάντησης μα μέλη της αντιπροσωπείας της Π.Κ.Ε. εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από τα αποτελέσματα της και εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν:
«Μας ικανοποίησαν απολύτως οι θέσεις του νέου Κ.Δ.Σ. στα, καθοριστικά για το μέλλον του Ερυθρού Σταυρού, θέματα της διενέργειας εκλογών με καθεστώς διαφάνειας και της άρσης των άδικων τιμωριών που πλήγωσαν την πλειοψηφία των Εθελοντών. Θέματα στα οποία αναφέρθηκε με σαφήνεια και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Πρέσβης ε. τ., κ. Αλέξης Αλεξανδρής στην Διημερίδα εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, που διοργάνωσε το Δ.Σ. και οι Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγ. Νικολάου, το Σάββατο και την Κυριακή 10-11 Μαρτίου. Περιμένουμε να γίνουν και πράξη οι εξαγγελίες αυτές και τότε είναι σίγουρο πως ο Ε.Ε.Σ. θα μπει στον δρόμο της κανονικότητας και της εύρυθμης λειτουργίας του. Σημαντικά για μας, τους Εθελοντές, είναι ότι – επιτέλους – βρέθηκε ένα Κ.Δ.Σ. το οποίο συνομίλησε μαζί μας και άκουσε τα αιτήματα μας όπως και η επιμονή των μελών του Κ.Δ.Σ. στην νομιμότητα και στην διαφάνεια». 

Η Συντονιστική Επιτροπή της Π.Κ.Ε.
Τάσος Βασιλείου (Λάρισα)
Μάρθα Βουγιούκα (Θεσσαλονίκη)
Κώστας Τσάγκας (Ιωάννινα)
Σέργιος Βαλασιάδης (Πειραιάς)
Πόλα Κουρέτσιου (Λάρισα)
Χριστόφορος Λάσκαρις (Κέρκυρα)
Χρήστος Κοκκίνης) (Τρίπολη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]