Απέκτησε Νομική μορφή η “Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών”

Απέκτησε Νομική μορφή η “Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών”

Μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις η “Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών” απέκτησε Νομική μορφή και είναι και επίσημα πλ
έον Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Με την απόφαση 37/2018 του Ειρηνοδικείου Λάρισας εγκρίθηκε το καταστατικό του συλλόγου, που αποτελείται από 31 άρθρα, και διατάσσεται α) η δημοσίευση του σε ημερήσια εφημερίδα της Λάρισας και στο Δελτίο Διαστικών Δημοσιεύσεων, β) η εγγραφή του στο Δημόσιο Βιβλίο Σωματείων και γ) την Γραμματεία του Δικαστηρίου να κοινοποιήσει την απόφαση στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας και στο αρχείο του Πρωτοδικείου Λάρισας.
Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που θα “τρέξει” τα πρώτα θέματα του Συλλόγου αποτελείται από Ερυθροσταυρίτες που εκπροσωπούν τις πόλεις Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη, Ιωάννινα και Λάρισα.
Μετά από αυτές τις τυπικές διαδικασίες η “Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών” θα παίξει πιο ουσιαστικό ρόλο στα τεκταινόμενα στον Ερυθρό Σταυρό.
Οι βασικές της αρχές είναι η σύσφιγξη σχέσεων μεταξύ όλων των Ερυθροσταυριτών της Ελλάδας, να σταθεί αρωγός κάθε δράσης, ενέργειας ή απόφασης των ΚΔΣ (προσωρινών ή εκλεγμένων και να καταγγέλλει δημοσιοποιεί κάθε ενέργεια που αντίκειται στο καταστατικό αλλά και στην ιδέα του Ερυθροσταυρικού Κινήματος, από όπου και αν προέρχεται αυτή.
Τις τελευταίες δεκαετίες, με αποκορύφωμα την τελευταία διετία, ο Ερυθρός Σταυρός υπέστη αρκετά πλήγματα που μείωσαν την αξιοπιστία του στον Ελληνικό λαό, ερήμην της βάσης του, των Ερυθροσταυριτών.
Τώρα αυτοί αποκτούν λόγο και, μέσω της  “Πανελλήνιας Κίνησης Ερυθροσταυριτών” θα γνωρίζουν όλα όσα συμβαίνουν και τους αφορούν.
Ευχόμαστε οι παρεμβάσεις μας να αφορούν θετικά βήματα και όχι γεγονότα σαν αυτά που καταγγέλαμε από την ίδρυση μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Π.Κ.Ε.
Τάσος Βασιλείου (Λάρισα)
Μάρθα Βουγιούκα (Θεσσαλονίκη)
Κώστας Τσάγκας (Ιωάννινα)
Σέργιος Βαλασιάδης (Πειραιάς)
Πόλα Κουρέτσιου (Λάρισα)
Χρήστος Κοκκίνης) (Τρίπολη)
Φώτης Βακιρτζηδέλης (Λάρισα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]