ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

ΝΟΔΕ Ιωαννίνων:Μια συνολική απάντηση στους Διοικητές ΠΓΝΙ –ΓΝΙ ¨Χατζηκώστα¨ και τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ

Μια συνολική απάντηση στους Διοικητές ΠΓΝΙ –ΓΝΙ ¨Χατζηκώστα¨ και τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι μάλλον ατυχές αν όχι εντόνως κατακριτέο το γεγονός της διολίσθησης ενός Δημόσιου Λειτουργού σε μικροπολιτικό λαϊκίζοντα συνδικαλιστή και μεταπράτη της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος. Ομιλούμε προφανώς για τον Διοικητή του ΠΓΝΙ ΚοΤσίκαρη, που έσπευσε να συνδράμει, ως μη όφειλε, την ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση (ΕΑΠ) προς τους εργαζομένους του Νοσοκομείου μας αλλά και τους εκπροσώπους της ΝΔ, Τομεάρχη Υγείας Κο Οικονόμου και Αναπληρωτή Τομεάρχη Κο Φωτήλα, οι οποίοι επισκέφθηκαν πρόσφατα τα νοσοκομεία του νομού μας.

Παρά το γεγονός της εξαρχής ειλικρινούς δήλωσης του Κου Οικονόμου ότι σκοπός της επίσκεψης δεν ήταν ο έλεγχος και η επίρριψη ευθυνών αλλά  η συνδρομή του Τομέα Υγείας της ΝΔ προς αποκατάσταση δυσλειτουργιών και προβλημάτων του ΠΓΝΙ, ο Κος Διοικητής κράτησε τα προσχήματα του πολιτικού πολιτισμού μόνον όσο διήρκησε η επίσκεψη. Έσπευσε στην συνέχεια να διαστρεβλώσει και να αναπαραγάγει τα επιχειρήματα που ανταλλάχτηκαν κατά την διάρκεια άλλης συνάντησης  με το προεδρείο των εργαζομένων σύμφωνα με τις δικές του, μάλλον μικροκομματικές, ιδεοληψίες.






Απαντούμε στα έωλα επιχειρήματα τόσο του Κου Διοικητή, όσο και της Ενωτικής Αριστερής Παρέμβασης (ΕΑΠ)
Ο Έλληνας πολίτης δεν ενδιαφέρεται για το ποιος θα του παρέχει υπηρεσίες υγείας. Δεν τον ενδιαφέρει αν θα βαφτίσουμε τον πάροχο κρατικό ή ιδιωτικό. Κουράστηκε από τους διαχωρισμούς, κουράστηκε από τις παλινωδίες, κουράστηκε από τις ατέρμονες πολιτικές συζητήσεις και κόντρες. Ο πολίτης ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ να γίνει και να παραμείνει καλά – να αποκαταστήσει και να διατηρήσει την υγεία του! Λαμβάνοντας άμεσες, αποτελεσματικές και δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες. Το κράτος οφείλει να βρει, να διαπραγματευθεί και να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες, με τον πιο ποιοτικό, αποδοτικό και φτηνό τρόπο, είτε ο πάροχος προέρχεται από τον κρατικό είτε από τον ιδιωτικό πυλώνα, είτε από την αγαστή συνεργασία και σύμπραξη των δύο. Αυτή είναι η ουσία και το διακύβευμα στον χώρο της υγείας και η όποια άρνηση της πραγματικότητας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε ιδεοληψία και καθήλωση σε «βρεφικό» στάδιο πολιτικών υγείας και  σε παρωχημένες πρακτικές [σοβιετικού τύπου] του προηγούμενου αιώνα. Αντιθέτως, την ανωτέρω βέλτιστη γνώση και αντίληψη φιλοδοξεί να φέρει η ΝΔ στον χώρο της Υγείας και αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρουν ο Τομεάρχης και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας σε όλη την ελληνική επικράτεια με τις επισκέψεις τους.
Σε αυτό το πλαίσιο το να ζητούν οι  εντεταλμένοι από τον Πρόεδρο της ΝΔ Τομεάρχης και Αναπληρωτής Τομεάρχης μετ΄επιφάσεως την έναρξη λειτουργίας και την πλήρη αξιοποίηση της εξαιρετικής από άποψη κτιριακής και  ιατροτεχνολογικής υποδομής Δ΄πτέρυγας, με βάση τις διεθνείς πρακτικές και τις απόψεις των εργαζομένων, μόνο στο μυαλό κάποιων απολιθωμένων συνδικαλιστών του Σύριζα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ξεπούλημα στους ιδιώτες. Οι αιτιάσεις και οι προβληματισμοί τόσο των στελεχών της ΝΔ όσο και των εργαζομένων στο νοσοκομείο, περί προχειρότητας και βιασύνης στις επιλογές μεταφοράς Κλινικών, που κινδυνεύουν να παραμείνουν υποστελεχωμένες και  ατάκτως ερριμμένες, αποδεικνύουν υπευθυνότητα η οποία ελλείπει δυστυχώς στους Διοικούντες του Νοσοκομείου. Σταματήστε λοιπόν να ψάχνετε δράκους και να εκστρατεύετε κατά φανταστικών ανεμόμυλων και αφοσιωθείτε στις υποχρεώσεις σας απέναντι στους πολίτες της Ηπείρου.


Το να προσπαθήσουμε ως ΝΔ να αναπτύξουμε τα δημόσια ελληνικά νοσοκομεία και να αυξήσουμε τα έσοδά τους καθώς και τις απολαβές των εργαζομένων, συμπράττοντας με υπηρεσίες ιδιωτών και ασφαλιστικών εταιριών δεν είναι ξεπούλημα, αλλά είναι αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων των δημόσιων δομών υγείας και κατ΄επέκταση για ποιοτικότερη προσφορά υπηρεσιών με επωφελούμενους όλους τους πολίτες. Είναι Αναβάθμιση και Αξιοποίηση των κρατικών Νοσοκομείων. Είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας Επιτέλους μην αγνοείτε τα χρήσιμα εργαλεία ανάπτυξης (ΣΔΙΤ, αγορά πακέτου υπηρεσιών από την ιδιωτική ασφάλιση αλλά και από μεμονωμένους [έχοντες και κατέχοντες] πολίτες) που χρησιμοποιούνται ως κρατούσα πρακτική σε όλες τις υγειονομικά προηγμένες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Επιτέλους πάψτε να αδικείτε και να υποβαθμίζετε τις δημόσιες δομές!
Μπορούν να διεκδικήσουν μερίδιο και να ανταγωνιστούν επαξίως τις αντίστοιχες ιδιωτικές δομές! Αυτό θα έπρεπε να είναι και δικό σας μέλημα, που λέτε ότι κόπτεστε υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας. [Αποδεικνύετε όμως ότι η επίκληση υπέρ της δημόσιας υγείας δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την ισότιμη καθολική και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, που εμείς επαγγελλόμαστε, έχει να κάνει απλά με την θεοποίηση του υδροκεφαλικού κράτους και την βαθιά κρατικίστικη νοοτροπία σας, όπου λειτουργεί με ένα πελατειακό και ρουσφετολογικό τρόπο, οι οποίες έχουν καταδικαστεί προ πολλού σε ολόκληρο τον πλανήτη…]
Το να διαπραγματεύεται το νοσοκομείο τις αποδοτικότερες, ποιοτικότερες και φθηνότερες υπηρεσίες σε τομείς όπως η καθαριότητα, η σίτιση και η φύλαξη και να συμβάλλεται εν τέλει με οποιονδήποτε πάροχο αυτών των υπηρεσιών αποδειχθεί ο συμφερότερος και καταλληλότερος, (αφού θα τηρείται με αυστηρότητα η εργατική νομοθεσία) μέσω διαφανών διαδικασιών σύμβασης, είναι υποχρέωση της Διοίκησης. Οφείλει να χρησιμοποιεί τα χρήματα των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών των Ελλήνων πολιτών με τον καλύτερο τρόπο. Πώς μπορεί να διαφωνεί κάποιος με αυτό;





Πρόταγμα κεφαλαιώδους σημασίας αποτελεί για την Νέα διακυβέρνησή μας η αναδιάρθρωση και ενδυνάμωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της Πρόληψης και της Αγωγής Υγείας. Η ουσιαστική και ολοκληρωμένη φροντίδα  των πασχόντων από χρόνιες νόσους και των συνανθρώπων μας με ειδικές νοητικές και ψυχοσωματικές ανάγκες θα τύχει της αμέριστης προσοχής μας. Στο πλαίσιο αυτό, καμία θέση δεν μπορούν να έχουν οι σοβιετικής έμπνευσης εκτρωματικές, αχρείαστες και μίζερες δομές τύπου ΤΟΜΥ. Είναι εξάλλου ήδη καταδικασμένες να αποτύχουν από την στιγμή που σύσσωμος ο επιστημονικός – ιατρικός κόσμος τους «γύρισε την πλάτη». Η κατασπατάληση πολύτιμων οικονομικών και ανθρωπίνων πόρων θα σταματήσει. Οι εργαζόμενοι στις δομές αυτές θα απεγκλωβιστούν από τον ασφυκτικό κομματικό εναγκαλισμό του Σύριζα και θα ενδυναμώσουν τις υπάρχουσες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου κτλ), οι οποίες έχουν αφεθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να αργοσβήνουν.
Θα συμβουλεύαμε τον Κο Διοικητή να ασχοληθεί πρωτίστως με τα φλέγοντα προβλήματα του Νοσοκομείου που διοικεί: τις ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και τα προβλήματα που απορρέουν από την εμπλοκή του Νοσοκομείου με την Δικαιοσύνη στα θέματα προσλήψεων, τα οποία χρεώνονται  αποκλειστικά στους κακούς κυβερνητικούς αλλά και διοικητικούς χειρισμούς. Την ανάταξη και άμεση επανόρθωση των αδικιών και της μεροληψίας της διοίκησης σε βάρος συγκεκριμένων εργαζομένων. Την ορθολογική και με βάση τις απόψεις των ιδίων των εργαζομένων αλλά και της βέλτιστης διεθνούς πρακτικής κατανομή των κλινικών στο νέο κτίριο Δ΄. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο φόρτος εργασίας του θα είναι τέτοιος που δεν θα του επιτρέπει την ενασχόληση με δευτερεύοντα προβλήματα μικροπολιτικών χειρισμών. Τα κομματικά διαπιστευτήρια θα πρέπει να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα των πολιτών και μάλιστα των ασθενών πολιτών που αγωνίζονται να αποκαταστήσουν την υγεία τους.
Το ίδιο θα προτείναμε να πράξει και η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση (ΕΑΠ). Να αναλογιστεί τις ευθύνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην τριετή, συνεχή υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, να απαγκιστρωθεί από την αγκύλωση του κρατικίστικου ιδεασμού και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα φροντίδας υγείας των Ηπειρωτών και των Ηπειρωτισσών [που αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τύχουν αξιοπρεπούς περίθαλψης επί των ημερών της κυβέρνησής των]. Τα κούφια λόγια περί δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας της «αριστεράς» δεν πείθουν κανέναν πλέον. Είχατε εσείς και οι κύριοι Ξανθός και Πολάκης όλο τον χρόνο να αποδείξετε στην πράξη «του λόγου το αληθές» για τις προθέσεις σας στο χώρο και της Υγείας. Αποτύχατε παταγωδώς με τις ατυχείς εμπνεύσεις σας, τον ατελή και πρόχειρο σχεδιασμό και την προβληματική υλοποίηση. Πλέον δεν μένει τίποτε άλλο να συμβεί παρά η αναπόφευκτη για εσάς καταδικαστική απόφαση του λαού της Ηπείρου και της Ελλάδας γενικότερα, που θα σας αποστείλει, μέσω των εθνικών εκλογών, αποτυχημένους και ψευδόμενους, στην ιστορική λήθη.

Στους ισχυρισμούς της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων "Γ. Χατζηκώστα" ότι το νοσοκομείο λειτουργεί υποδειγματικά, με πληρότητα προσωπικού, κλινικών, εξοπλισμού, αναλωσίμων δεν θα τους σχολιάσουμε επί μακρόν. Θα αποδώσουμε τις αιτιάσεις αυτές στην κρίση του ηπειρωτικού λαού. Αν εκείνος κρίνει ότι το περίφημο Πολυδύναμο Κέντρο είναι έτοιμο να λειτουργήσει ως όφειλε από καιρό και δεν έχει κολλήσει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, ότι ο γερασμένος εξοπλισμός έχει αντικατασταθεί, ότι το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό καλύπτει πλήρως τις ανάγκες και το οργανόγραμμα (αφού υπάρχει 98% κάλυψη των θέσεων του νοσηλευτικού προσωπικού!!!) και δεν απαιτούνται προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, ότι το νοσοκομείο διαθέτει αποτελεσματική φύλαξη καθ’ όλο το 24ωρο, ότι δεν θα σταματήσουν το καλοκαίρι τα ορθοπεδικά χειρουργεία λόγω έλλειψης κονδυλίων όπως έγινε πέρυσι,  τότε και εμείς θα αναλάβουμε την υποχρέωση να προβάλουμε το νοσοκομείο ¨Χατζηκώστα¨ ως πρότυπο δημόσιο νοσοκομείο σε όλη την ελληνική επικράτεια…!

ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]