ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Απελεύθερος: Τα σενάρια για τις τράπεζες και η έξοδος από το πρόγραμμα στήριξης

Καλημέρα σας.

Αγορά: Το μείζον θέμα, το οποίο έχει μπροστά της η αγορά ως τον Αύγουστο είναι το «παζάρι» για το πώς θα εξέλθει η χώρα από το πρόγραμμα στήριξης.

Μέρος της ΕΚΤ και η ηγεσία της ΤτΕ επιδιώκει, πέραν του αποθέματος ασφαλείας, να υπάρχει και προληπτική γραμμή του ESM. 

Bad Bank: Στόχος να διασφαλιστούν ενδεχόμενες μελλοντικές κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, που θα προέλθουν από τη διαχείριση του σημαντικού «αποθέματος» μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Σε αυτό το σενάριο, θα μπορούσε να παίξει λύση bad bank, αλά ιταλικά.

ΕΚΤ - τράπεζες: Η στήλη πληροφορείται, όμως, ότι στην Φρανκφούρτη δεν είναι όλοι ένθερμοι «θιασώτες» της παραπάνω άποψης.

Μέρος της ηγεσίας της ΕΚΤ θεωρεί ότι δεν μπορεί να αναγκαστεί η χώρα να ζητήσει προληπτική γραμμή, με μοχλό πίεσης μελλοντικές κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

Ίσως χρειαστεί οι τράπεζες να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου, το 2019, ώστε να βγάλουν τους επόμενους στόχους μείωσης για τα «κόκκινα» δάνεια. Αλλά θα γίνουν σε καλύτερες συνθήκες και με τον Κυριάκο ante portas...

Υβριδικό μοντέλο:  Σύμφωνα με την ΤτΕ, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα αξιοποίησης του προγράμματος χρηματοδότησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, μέσω ευρωπαϊκών ταμείων, εφόσον περάσουν οι προτάσεις της Κομισιόν. 

Προτάσεις που προβλέπουν διπλασιασμό των πόρων χρηματοδότησης και πιλοτική περίοδο εφαρμογής, την τριετία 2018-20.   

ΕΒΖ: Μαγική εικόνα τα όσα ανέφερε το δελτίο τύπου της εταιρείας. Ο όμιλος χάρη στις επιδόσεις των σερβικών θυγατρικών έκλεισε όντως τη χρήση με κέρδη μετά από φόρους 2,5 εκατ. ευρώ, η μητρική, όμως, εμφάνισε ζημιές 22,3 εκατ. ευρώ.

Παρά τη μείωση στους μισθούς η ΕΒΖ είχε ζημιές σε επίπεδο μικτών κερδών (3,1 εκατ. ευρώ), ζημιές EBITDA 12,3 εκατ. και ζημιές μετά από φόρους 22,3 εκατ. ευρώ.

ΕΒΖ II: Ζημιογόνος αναμένεται να είναι και η φετινή χρήση (σ.σ κλείνει στις 30/6/2018) για την Ζάχαρη, σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκησή της στην έκθεση, που συνοδεύει τα αποτελέσματα χρήσης 2017.

Ο όμιλος έκλεισε την περασμένη χρήση (2016-17), με αρνητική καθαρή θέση 78 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο μητρικής τα αρνητικά ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 115,3 εκατ. ευρώ!

Οι ληξιπρόθεσμες  τραπεζικές υποχρεώσεις ανήλθαν την 30/6/2017 σε 165,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του ομίλου έφθασαν στα 230,47 εκατ. ευρώ.

Αν προστεθεί η αδυναμία ταμειακού προγραμματισμού, πέραν του προσεχούς Ιουνίου είναι απολύτως λογικό, που ο ορκωτός εκφράζει αδυναμία διατύπωσης.
nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]