Ιωάννινα:Με μεγάλη επιτυχία η εκπαιδευτική ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε τις διεργασίες της η σημερινή εκπαιδευτική ημερίδα που συνδιοργανωσαν το κέντρο Κιβωτός εξέλιξης και το Περιφερειακό τμήμα του Συλλόγου Βρεφονηπιοκομων Ελλάδας Ηπείρου και Ιονίων νήσων που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της εταιρείας ηπειρωτικων μελετών ΕΗΜ στα Ιωάννινα.
Τίτλος της ημερίδας οι μαθησιακές δυσκολίες με αξιόλογους ομιλητές και καλεσμένους. Τις διεργασίες της ημερίδας άνοιξε η εισαγωγική ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Βρεφονηπιοκομων Ηπείρου και Ιονίων νήσων κύριος Στεφάνου Χρήστος που αναφέρθηκε στη σημαντικοτητα να διεξάγονται ημερίδες αυτού του τύπου σε τακτικά χρονικά διαστήματα για να ενημερώνονται εκπαιδευτικοι όλων των βαθμίδων, φοιτητές και φοιτήτριες, καθώς και γονείς που τους απασχολούν θέματα μαθησιακων δυσκολιών. Συντρέχουν πολλοί και ουσιαστικοι λόγοι για την διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων σαν την σημερινή που δημιούργησε εξαιρετικό ενδιαφέρον αναδεικνυοντας τη μεγάλη σημασία της ψυχοκοινωνικης προσαρμογής των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίες δεν συνδέονται μόνο με τις δυσκολίες στο γραπτό λόγο, αλλά επιρεαζουν τη συναισθηματική και Κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και της οικογένειάς του, στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κανείς για την εφαρμογή μιας θετικής παιδαγωγικής παρέμβασης που θα προσδιοριζεται από ουσιαστικό περιεχόμενο και θα προσαρμοζεται στις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών.
Όλες οι σύγχρονες παιδαγωγικές μέθοδοι συντελούν στην επίτευξη των παιδαγωγικών στόχων, τόνισε στην ομιλία του κλείνοντας ο κύριος Στεφάνου. Με τις εισηγήσεις τους οι κύριοι Αλεξάνδρου και Μόκας αναφέρθηκαν στο θέμα των μαθησιακων δυσκολιών μέσα από τις θέσεις εργασίας τους και κατέχοντας πάρα πολύ καλά το θέμα. Στη συνέχεια οι κυρίες Στράτη και Αναγνωστοπουλου εισηγήθηκαν το θέμα της μετάβασης των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες από το νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο και τέλος η κυρία Βορδωνη ασχολήθηκε με το θέμα των μαθησιακων δυσκολιών προσπαθώντας με το τίτλο της εισήγησης να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ομίχλη. 400 άτομα εκπαιδευτικοι και φοιτητές παρακολούθησαν σε μια κατάμεστη αίθουσα με πολύ ενδιαφέρον όλες τις ομιλίες και έθεσαν στο τέλος της ημερίδας τα ερωτήματά τους στους ομιλητές λύνοντας τις απορίες τους και φεύγοντας στο τέλος χωρίς ερωτηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]