Περιφ.Ηπείρου..απάντηση ...για τα καύσιμα .."Το χαλασμένο φαξ, το ψέμα και η παραπληροφόρηση του αναγνωστικού σας κοινού"

Το χαλασμένο φαξ, το ψέμα και η παραπληροφόρηση του αναγνωστικού σας κοινού

Κύριε Διευθυντή,
Α) Στο ερώτημα που θέτετε στο σημερινό σας φύλο, μέσω του δημοσιεύματος στην 7η σελίδα με τίτλο: «Χαλασμένο φαξ ή ψέμα;», η απάντηση είναι παραπληροφόρηση είτε από σκοπιμότητα, είτε ενδεχομένως από αφέλεια.
Η Περιφέρεια με γραπτή της ανακοίνωση την Τετάρτη 7 Μαρτίου έδωσε αναλυτικές εξηγήσεις για τον τρόπο τιμολόγησης των υγρών καυσίμων στους διαγωνισμούς φορέων του Δημοσίου. Σε ο, τι αφορά τους διαγωνισμούς που διεξάγει για τις ανάγκες της, κατέστησε σαφές, ότι είναι διεθνείς δημόσιοι μειοδοτικοί που υπόκεινται σε προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο και γίνονται με βάση τις λιανικές τιμές   που εκδίδει η Περιφέρεια  και οι οποίες  συμπίπτουν με τις τιμές που εκδίδει και το Παρατηρητήριο Τιμών.
Επισήμανση σημαντική για τη διαφάνεια με την οποία λειτουργεί η Περιφέρεια, την οποία – όπως είναι δικαίωμά σας – δεν θεωρήσατε σκόπιμο να τη δημοσιεύσετε.
Στη ανωτέρω ανακοίνωση εξηγήθηκε ότι η Περιφέρεια δεν έλαβε έγγραφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με ερωτήματα για τη διαμόρφωση των τιμών από τις υπηρεσίες της, όπως υποστήριζε ο Διοικητής του κ. Β. Τσίκαρης.
Παρά ταύτα στο σημερινό σας φύλλο δημοσιεύετε έγγραφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (4849/15 Φεβρουαρίου 2018)  προς τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας, το οποίο σύμφωνα με τον συντάκτη σας, «με αυτό το έγγραφο το νοσοκομείο απευθύνεται στην Περιφέρεια Ηπείρου και της εφιστά τις αποκλίνουσες τιμοληψίες, οι οποίες έχουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου όπως είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ωστόσο, στην Περιφέρεια Ηπείρου είτε δεν βλέπουν τα Fax είτε λένε ψέματα στην προκειμένη περίπτωση καθώς η χθεσινή ανακοίνωση- απάντηση στις καταγγελίες Τσίκαρη, αρνούνταν δύο φορές πως υπήρχε έγγραφη όχληση της Περιφέρειας για το θέμα αυτό, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο».
Βέβαια αποφύγατε σκόπιμα  και προς παραπλάνηση των αναγνωστών σας, να δημοσιεύσετε το κείμενο του εγγράφου,  στο οποίο δεν περιλαμβάνει τίποτε από τα ανωτέρω και δεν επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του κ. Τσίκαρη, ότι  με αυτό   έθετε ερωτήματα και ζητούσε διευκρινίσεις για τις τιμές που αναρτώνται στην Περιφέρεια. Είναι προφανές ότι σκοπός σας  δεν είναι η ενημέρωση ή διασταύρωση των πραγματικών γεγονότων, αλλά η πρόκληση εντυπώσεων.


Όσον αφορά το έγγραφο που δημοσιεύετε σήμερα η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας  επισημαίνει τα εξής:
«Με την ανακοίνωση της 7ης Μαρτίου, απαντήθηκε δημοσίευμα  για αναφορά της Διοίκησης του Π.Γ.Ν.Ι.. Με αυτή  εξηγήθηκε ότι  δεν έχει  ζητηθεί εγγράφως  διευκρίνιση για την ύπαρξη των διαφορών  των τιμών  καυσίμων στην χονδρική τιμή μεταξύ Παρατηρητηρίου Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης και αυτών που εκδίδει η Περιφέρεια, ούτε για την δικαιολόγηση της ύπαρξης διαφοράς μεταξύ χονδρικής και λιανικής τιμής στις περιπτώσεις που η δεύτερη είναι μεγαλύτερη της πρώτης.
Το συγκεκριμένο έγγραφο  που εστάλη με φαξ στις 15-02-2018   έχει συνημμένα την σύμβαση που καταρτίστηκε μεταξύ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου και της εταιρείας που έχει αναλάβει την προμήθεια καυσίμων για το έτος 2018. Το περιεχόμενό του δεν έχει κανένα από τα ερωτήματα στα οποία αναφέρονται στο  δημοσίευμα.
Μάλιστα για την λήψη του σχετικού εγγράφου που περιείχε  την σύμβαση  ενημερώθηκε η Δ/νση Διοικητικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου. Οι φορείς που διενεργούν διαγωνισμούς αποστέλλουν στην Δ/νση Ανάπτυξης  (Τμήμα Εμπορίου) αντίγραφα των συμβάσεων  απλά για ενημέρωσή μας και δεν υπάρχει υποχρέωση ανάρτησης των συμβάσεων στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας».

Προκειμένου να γίνει σε όλους κατανοητή η διαστρέβλωση που επιχειρείτε σας μεταφέρουμε το πλήρες περιεχόμενο του εγγράφου  που δημοσιεύεται στην εφημερίδα σας μόνο  με  τον τίτλο και τον αποδέκτη, ακριβώς για να στηθεί η παραπληροφόρηση σε βάρος των υπηρεσιών της Περιφέρειας:
«ΘΕΜΑ: Τιμή καυσίμων
Σας αποστέλλουμε αντίγραφο της νέας σύμβασης προμήθειας πετρελαίου κίνησης για θέρμανση και άλλες χρήσεις. Στην σύμβαση προβλέπεται: Η νόμιμα διαμορφούμενη μέση τιμή λαμβάνεται αποκλειστικά από το παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητα (όπως ισχύει σήμερα) για την περιοχή των Ιωαννίνων, όπως τούτο επιβάλλεται από το άρθρο 63 ν. 4257/2014 (Α.93).
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για ανάρτηση στην ιστοσελίδα της περιφέρειας Ηπείρου και τις αντίστοιχες τιμές του παρατηρητηρίου τιμών»».
Οι αναγνώστες σας μπορούν να κρίνουν αν αυτά είναι τα ερωτήματα που ισχυρίζεται ο συντάκτης σας ότι περιέχονται στο έγγραφο του ΠΓΝΙ  και από πού προκύπτει  η υποχρέωση (και  για τι ακριβώς) να απαντήσει η Διεύθυνση. 
Β). Ως προς την εισαγωγική αναφορά σας ότι «είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που η Περιφέρεια Ηπείρου διατείνεται πως δεν έχει λάβει μια επιστολή ή ένα επίσημο έγγραφο που την αφορά»,  επικαλούμενος  επιστολή του Ισραηλινού τουριστικού πράκτορα, καλά θα ήταν να απευθυνθείτε και στον Δήμο Ιωαννιτών με τον οποίο συνεργάζεστε–  που  επίσης φερόταν ως αποδέκτης- για να πληροφορηθείτε αν κι εκείνος έχει λάβει τέτοια επιστολή. Ας γνωρίζετε πάντως ότι με τον συγκεκριμένο τουριστικό πράκτορα υπήρξε απόλυτα εποικοδομητική συνάντηση και συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη κατά την συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση του Τελ- Αβίβ, παρόντος και του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Ν. Γκόλα. 
Επικαλούμενοι την ισχύουσα νομοθεσία και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, θεωρούμε υποχρέωσή σας τη δημοσίευση της απάντησής μας από την εφημερίδα σας, αλλά και από όσα Μέσα Ενημέρωσης ή Κοινωνικής Δικτύωσης αναπαρήγαγαν το δημοσίευμα σας. 
                 
Επισυνάπτεται και φωτοαντίγραφο του γνησίου εγγράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου προς την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]