ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

"Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα":Δημ.Συμβούλιο Ιωαννίνων ...Πρότυπο δημοκρατίας και νομιμότητας ή φτηνά κόλπα κοροϊδίας;"


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πρότυπο δημοκρατίας και νομιμότητας ή φτηνά κόλπα κοροϊδίας;;;

Γι άλλη μία φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων ψήφισε κατά πλειοψηφία να χαριστούν τα πρόστιμα των βιομηχανιών εμφιάλωσης νερού, τα οποία κανονικά πρέπει να καταβληθούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς οι βιομηχανίες εμφιάλωσης νερού που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ιωαννιτών δεν διαθέτουν άδειες εμπορίας πόσιμου ύδατος.
Το κόλπο ήταν καλά στημένο, όπως και την προηγούμενη φορά!
Η εισήγηση του αρμό"
διου Αντιδημάρχου ήταν βασισμένη στη νομοθεσία και στη γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου και πρότεινε να οριστούν και να ψηφιστούν τα πρόστιμα όπως ορίζει ο νόμος.
Εδώ άρχισε ένας διάλογος με τα «μάτια». Ναι μεν εγώ το φέρνω για ψήφιση, γιατί δεν μπορώ να παραβώ το νόμο, γιατί αν παραβώ ως Αντιδήμαρχος το νόμο θα έχω κυρώσεις, αλλά εσείς που δεν έχετε κίνδυνο για τέτοιες κυρώσεις κάντε το καθήκον σας!
Ταχθείτε με το μέρος των βιομηχάνων, χαρίστε τους τα πρόστιμα και ούτε γάτα ούτε ζημιά και η Δημοτική Αρχή νόμιμη και οι βιομήχανοι ευχαριστημένοι.
Παρεμπιπτόντως, πρέπει να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας για την ένσταση που έχουμε κάνει κατά της  προηγούμενη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου να χαρίσει το πρόστιμο στην  βιομηχανία εμφιάλωσης νερού ΒΙΚΟΣ Α.Ε. για την μη ύπαρξη άδειας εμπορίας πόσιμου ύδατος.
Εμείς θεωρώντας ότι και η τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να χαρίσει το πρόστιμο στη βιομηχανία εμφιάλωσης νερού ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. για την μη ύπαρξη άδειας εμπορίας πόσιμου ύδατος ότι είναι κι αυτή παράνομη, θα κάνουμε ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας κατά της εν λόγω απόφασης.
Παράλληλα, θα συνεχίσουμε ενωτικά τη δράση μας με αντικειμενικό στόχο ο ορυκτός υδάτινος πλούτος να σταματήσει να είναι αντικείμενο κερδοσκοπίας από λίγες οικογένειες, αλλά να περάσει στον έλεγχο του δημοσίου σε όφελος όλων των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]