Αγαπημένος προορισμός η Πρέβεζα και το Πάσχα!

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που αποτυπώνουν την επισκεψιμότητα που θα έχει η Πρέβεζα τις ημέρες του Πάσχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στα ξενοδοχεία που λειτουργούν αυτή την περίοδο η πληρότητα φτάνει ακόμη και το 100% τόσο από γκρουπ όσο και από μεμονωμένους επισκέπτες. Οπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία της πόλης ,η τάση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια θέλει την Πρέβεζα να αποτελεί αγαπημένο πασχαλινό προορισμό συνεχίζεται και μάλιστα μετά την κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων "επεκτείνεται" με άκρως θετικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες πολλά γκρουπ έχουν ήδη έρθει σε επαφή με Ιερούς Ναούς αλλά και τις Μονές του Αγίου Δημητρίου στο Ζάλογγο, του Προφήτη Ηλία στα Φλάμπουρα , της Αγίας Παρασκευής στο Καναλλάκι κλπ) προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκεί τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και την λειτουργία της Ανάστασης.
Η πόλη της Πρέβεζας θα προσφέρει και φέτος στους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους της μια ξεχωριστή πρώτη Ανάσταση.
Γύρω στις 10 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου μόλις οι καμπάνες ηχήσουν χαρμόσυνα , στο πλακόστρωτο του Ιστορικού Κέντρου και βέβαια στο Σαϊτάν Παζάρι θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή.
Εκατοντάδες πήλινα αντικείμενα θα σπάσουν που συμβολίζουν το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού, συνεχίζοντας ένα έθιμο που χάνεται στο πέρασμα του χρόνου και έφτασε μέχρι τις μέρες μας χάρη στους καταστηματάρχες και τους κατοίκους του Σαϊτάν Παζάρ ,την γειτονιά όπου στα χρόνια της Τουρκοκρατίας οι πρόγονοι τους έκαναν την ημέρα αυτή όσο πιο θορυβώδη μπορούσαν προκειμένου να κρατήσουν μακριά τους Τούρκους.
Φέτος ο Δήμος της Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο του Ιστορικού Κέντρου έχει προσκαλέσει το νεανικό συγκρότημα "Κρόταλα" από την Άρτα που θα "ξεσηκώσει" με την ζωντάνια του τους παρευρισκόμενους ενώ η Φιλαρμονική Ορφέας θα πλαισιώσει με χαρούμενους ρυθμούς την όμορφη γιορτή.
Το γλυκό "καλωσόρισμα" προς όλους όσοι θα βρεθούν στο Ιστορικό Κέντρο θα περιλαμβάνει το παραδοσιακό σουτζούκι ένα κατεξοχήν νηστίσιμο γλυκό που ο Δήμος θα μοιράσει μαζί με τις ευχές του στον κόσμο που και φέτος αναμένεται να κατακλύσει την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]