Εγκώμιο αυθαιρεσίας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων

Εγκώμιο αυθαιρεσίας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων
Οι ενέργειες που πρωτίστως εκθέτουν την ίδια την ΕΡΤ και δευτερευόντως την οικεία διοίκηση αποτελούν μόνιμη σχεδόν κατάσταση στην ΕΡΤ Ιωαννίνων.
Η αυθαιρεσία ξεπέρασε κάθε όριο με τη Συντονίστρια, Αγγελική Παππά, να αναθέτει σε μουσικό παραγωγό δημοσιογραφικό έργο και μάλιστα εν κρυπτώ. Πρόκειται για τακτική απαράδεκτη, η οποία προσβάλει ευθέως τους δημοσιογράφους του Σταθμού και το δημοσιογραφικό λειτούργημα και ταυτόχρονα εκθέτει στο Πανελλήνιο τον ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Με κύρια ευθύνη της Συντονίστριας συντηρείται η ένταση και παρακάμπτονται οι κανόνες διοίκησης. Είναι ανεπίτρεπτο να παρακάμπτονται οι αρμοδιότητες των ειδικοτήτων και να αλλάζουν ετσιθελικά και αυταρχικά από την κ. Παππά οι όροι λειτουργίας του Σταθμού.
Το νέο παράπτωμα καταγγέλλεται από τους δημοσιογράφους και απευθύνεται πρωτίστως στη διοίκηση της ΕΡΤ και κυρίως στη Διεύθυνση Περιφερειακών Σταθμών, αλλά και σε κάθε Διεύθυνση Ενημέρωσης και Διοίκησης. Η αλλαγή ειδικοτήτων προβλέπεται, αλλά υπό προϋποθέσεις και στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει γίνει. Ευθύνη, για ανάμιξη και «υφαρπαγή» δημοσιογραφικού έργου φέρει και ο συνάδελφος μουσικός παραγωγός.
 Γνωρίζει η κεντρική διοίκηση της ΕΡΤ ότι η τοπική διοίκηση παραχώρησε τη θεματολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μουσικό παραγωγό και όχι στους δημοσιογράφους, οι οποίοι μάλιστα είχαν προτείνει συγκεκριμένο συνάδελφο; Και τώρα που γνωρίζει τα καθέκαστα τι θα κάνει; Πρόκειται όχι για απλή αυθαιρεσία –αυτή είναι καραμπινάτη- αλλά για καθεστωτική αντίληψη που παραπέμπει στην αλαζονεία και στην ασχετοσύνη. Υπάρχει αλήθεια κάποιος από τη διοίκηση της ΕΡΤ που θα καλύψει την απαράδεκτη αυτή ενέργεια; Δικαιολογίες δεν υπάρχουν και η υπομονή έχει τα όριά της, όπως άλλωστε έχουμε προ πολλού επισημάνει στην κεντρική διοίκηση, η οποία, πάντως, ουδέποτε απάντησε εγγράφως.
Ταυτόχρονα, καλούμε τις Ενώσεις Συντακτών σε όλη την Ελλάδα να παρέμβουν πάραυτα, διότι πλήττεται και προσβάλλεται βάναυσα το δημοσιογραφικό έργο με την αφαίρεσή του από επαγγελματίες δημοσιογράφους και την αναδοχή σε μουσικό παραγωγό. Πρωτάκουστο! Και μόνο στην ΕΡΤ Ιωαννίνων θα μπορούσε να συμβεί, αφού τα δείγματα γραφής της διοίκησης έχουν εκδηλωθεί πλειστάκις, με την κεντρική διοίκηση να ολιγωρεί να δώσει λύση.
Το θέμα αφορά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προφανώς, σέβεται θεσμούς και ιδιότητες και φυσικά τη Δημοσιογραφία. Η οποία επίσης οφείλει να «ασχοληθεί», καθότι ο συνεργάτης της δίνει συνεντεύξεις σε μουσικό παραγωγό!  Κι αυτό πρωτόγνωρο στην Ευρώπη!
Το νέο κρούσμα στην ΕΡΤ Ιωαννίνων αποτελεί ευθεία πρόκληση για όλο το δημοσιογραφικό κόσμο. Και είναι θέμα ηθικό, επαγγελματικό, θεσμικό και δεοντολογικό.
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Ιωαννίνων
ΒΑΣΩ ΓΚΟΡΟΥ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΒΑΣΙΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]