Σε Ανώνυμες Εταιρίες μετατρέπονται τα Δημόσια ΚΤΕΟ - Αντίδραση των εργαζομένων

Τη μετατροπή των Δημοσίων ΚΤΕΟ σε ανώνυμες εταιρείες, με το Άρθρο 53 και την Παράγραφο 2 αυτού, του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τίτλο «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ», που επεξεργάζεται από την αρμόδια Επιτροπής της Βουλής, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας.
Επίσης, με την Παράγραφο 1 του ίδιου Άρθρου, με απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου καθορίζονται τα τέλη ελέγχου, η οποία και εγκρίνεται από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.

Η Ομοσπονδία, στο δελτίο Τύπου της, ζητά:

Την απόσυρση της διάταξης - άρθρου.
Το άνοιγμα όλων των δημοσίων ΚΤΕΟ και παράλληλα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να πάρουν την πιστοποίηση που απαιτείται.
Την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα τους και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Τη μείωση τους κόστους τεχνικού ελέγχου και δωρεάν έλεγχο για τους ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Δωρεάν έλεγχο στα κρατικά αυτοκίνητα.
Την επέκταση του κοινωνικού ρόλου των ΚΤΕΟ στην ενημέρωση και την εκπαίδευση για το μεγάλο θέμα της οδικής ασφάλειας.


Tο Άρθρο 53

Το δελτίο Τύπου

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΕΟ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Να αποσυρθεί η σχετική διάταξη

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθημερινά αποδεικνύει την προσήλωση της στην πολιτική της διάλυσης των δημόσιων δομών και της εκχώρησης αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες. Αποδεικνύεται ότι στόχευση της εφαρμοζόμενης πολιτικής είναι η δημιουργία ενός μικρού και ευέλικτου κράτους, που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Στο Νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τίτλο «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, που ήδη συζητείται στη Βουλή προβλέπεται εκτός των άλλων και του γενικευμένου χαρατσώματος και η μετατροπή με το άρθρο 53, των δημοσίων ΚΤΕΟ σε ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, που θα λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις της εμπορικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Προβλέπεται δηλαδή τα δημόσια ΚΤΕΟ να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με τη σφραγίδα της σχέσης «κόστους-οφέλους».

Η κυβέρνηση αντί να αναβαθμίσει και να επεκτείνει την λειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ, αντί να πάρει μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων και μάλιστα δωρεάν ή έστω με συμβολικό τίμημα για τους εργαζομένους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και γενικά τα φτωχά λαϊκά στρώματα, προωθεί και  μέσα από αυτό το νομοσχέδιο την λειτουργία άλλης μιας αρμοδιότητας των Περιφερειών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με στόχο την εκχώρηση-ιδιωτικοποίησή της.

Παραπέμπει μάλιστα για την τύχη των εργαζομένων των ΚΤΕΟ σε ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών.

Θέτει επίσης μια πρωτοφανή διαδικασία για όσους προβάλουν τον «αυτοδιοικητικό» χαρακτήρα των ΟΤΑ, με την απαίτηση έγκρισης του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών.

Η αναδιάρθωση αυτή αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που μέσα από την «πιστοποίηση» και την «διαπίστευση» των λειτουργιών των ΚΤΕΟ οδήγησαν στο κλείσιμο τα περισσότερα δημόσια ΚΤΕΟ.

Και όσα λειτουργούν αντιμετωπίζουν την υποστελέχωση μέσα από την «απαγόρευση» των προσλήψεων, τα χαράτσια και την ανταποδοτικότητα, που είναι νομοθετημένη στον τομέα αυτό.

Οι μάσκες έπεσαν και αποδεικνύεται ο κεντρικός σχεδιασμός για την απαξίωση και συρρίκνωση του δημόσιου τομέα.  Οι έμμεσες και άμεσες ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του δημοσίου, η υποστελέχωση και η απουσία προσλήψεων, η υποχρηματοδότηση το αντικρουόμενο θεσμικό πλαίσιο και άλλα, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τον στόχο των κυβερνητικών επιλογών.

Απαιτούμε:

Την απόσυρση της απαράδεκτης διάταξης για την μετατροπή των δημόσιων ΚΤΕΟ σε Ανώνυμες Εταιρείες.
Να ανοίξουν όλα τα δημόσια ΚΤΕΟ και παράλληλα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να πάρουν την πιστοποίηση που απαιτείται.
Την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα τους και την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Μείωση τους κόστους τεχνικού ελέγχου και δωρεάν έλεγχο για τους ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Δωρεάν έλεγχος στα κρατικά αυτοκίνητα.
Να επεκταθεί o κοινωνικός ρόλος των ΚΤΕΟ στην ενημέρωση και την εκπαίδευση για το μεγάλο θέμα της οδικής ασφάλειας.


Όχι στην ιδιωτικοποιηση των δημόσιων υπηρεσιών

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
πηγη epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]