Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας & του Εκφοβισμού


Η Μερόπη Τζούφη στην παρουσίαση των δράσεων της Βιβλιοθήκης της Βουλής με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας & του Εκφοβισμού


Στην πρώτη επίσημη παρουσίαση των δράσεων του τμήματος της Βιβλιοθήκης της Βουλής παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η νέα Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Βουλής, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού.

Η Υφυπουργός εξήρε τη σημαντική προσπάθεια της Βιβλιοθήκης της Βουλής και υπογράμμισε τη σημασία της διασύνδεσης των κεντρικών και τοπικώνβιβλιοθηκών. Ειδικότερα, η ανάπτυξη δράσεων σε τοπικό επίπεδο είναι ικανή να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των πολιτών και των μαθητώνγια τις βιβλιοθήκες, αναδεικνύοντάς τις σε χώρους υψηλού γνωσιακού πλούτου.


Όσον αφορά στη βία και τον εκφοβισμό εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος, η Υφυπουργός υπογράμμισε πως απαιτούνται συντονισμένες δράσεις μεταξύ Πολιτείας, εκπαιδευτικών και επιστημονικών συλλογικοτήτων, καθώς και Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη του φαινομένου, με στόχο την προστασία των παιδιών και των δικαιωμάτων τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]