ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο Δήμος Ζαγορίου ....για την τηλεοπτική κάλυψη

Για την τηλεοπτική κάλυψη όλων περιοχών του Δήμου Ζαγορίου, πρόβλημα που τέθηκε πολλές φορές, όπως είχε υποσχεθεί ο Υπουργός Νίκος Παππάς, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ξεκινά τη διαδικασία και έθεσε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου με θέμα: «Τηλεοπτική κάλυψη στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας μέσω της εξασφάλισης της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης και εθνικής εμβέλειας»..

Ως «Φορείς Υλοποίησης» του έργου αυτού ορίζονται οι Δήμοι, αλλά περισσότερα αναμένεται να εξειδικευτούν στην πορεία, αφού ολοκληρωθεί η  διαβούλευση. Η νομοθετική πρωτοβουλία αφορά μονίμους κατοίκους των «περιοχών εκτός κάλυψης», δηλαδή περιοχών που δεν διαθέτουν ικανοποιητική πρόσβαση σε σήμα επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής.
Οι δικαιούχοι θα λάβουν εφάπαξ επιχορήγηση που θα ανέλθει κατά ανώτατο χρηματικό όριο στα εκατό (100,00) ευρώ, πλέον ΦΠΑ, ανά δικαιούχο νοικοκυριό, την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα εξαργυρώνοντάς την στον Πάροχο της αρεσκείας τους. Για το Δήμο Ζαγορίου το ζήτημα που τέθηκε κατά τη συζήτηση και από την μείζονα μειοψηφία είναι πως θα υλοποιηθεί αυτή η δράση σε ότι αφορά τους μόνιμους κατοίκους, δεδομένου ότι πολλοί ζουν στα Ιωάννινα
αλλά επισκέπτονται τακτικά τα χωριά τους και διαμένουν τους θερινούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]