Ιωάννινα:Αποδεκτό απο το Δημ.Συμβούλιο το αίτημα για έκδοση ψηφίσματος κατά της απόφασης της κυβέρνησης για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση

Παιδικοί Σταθμοί
Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο θέμα της υποχρεωτικής εγγραφής των τετράχρονων παιδιών στα νηπιαγωγεία και την αντίθετη θέση που έχει εκφράσει τόσο ο ίδιος όσο και η ΚΕΔΕ.
Μεταξύ άλλων τόνισε πως xιλιάδες οικογένειες  σ’ όλη την χώρα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα καθώς τα Νηπιαγωγεία δεν λειτουργούν 3 από τους 12 μήνες του χρόνου. Η ημερήσια λειτουργία τους δεν εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς αφού το ωράριο των νηπιαγωγείων είναι μικρότερο σε σχέση με του Παιδικούς Σταθμούς, εκτός των ολοήμερων τμημάτων τα οποία στο Δήμο μας είναι 37 από 137 τμήματα και για 1630 παιδιά.
“Σε σχέση με το επιχείρημα ότι στη θέση των Παιδικών αυτών θα πάρουμε παιδιά που δεν πήραμε.
Κάνουμε γνωστό ότι φετινή χρονιά 2017 – 2018 έμειναν εκτός Παιδικών Σταθμών 49 νήπια τα περισσότερα των οποίων ήταν παιδιά εργαζομένων  σε ΔΕΗ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΟΤΕ και έκαναν αίτηση για να πάρουν βεβαίωση και να κάνουν εγγραφή σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, αυτό σημαίνει ότι πρακτικά δεν υπάρχουν παιδιά που να έμειναν εκτός Παιδικών σταθμών”, είπε ο κ. Τσουμάνης για να καταλήξει: “Η Υποχρεωτική εκπαίδευση δεν είναι κτήριο ούτε πινακίδα, εάν είναι νηπιαγωγείο ή όχι.
Υποχρεωτική εκπαίδευση είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εκπονεί το Υπουργείο Παιδείας.
Ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορούν κάλλιστα να υλοποιήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί με το υπάρχον προσωπικό, με τους υπάρχοντες  χώρους και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα απ’ όσα αναφέραμε πιο πάνω και φυσικά χωρίς κανένα κόστος.
Βέβαια το πρόγραμμα αυτό θα είναι ελεγχόμενο από το υπουργείο Παιδείας.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την αυθαίρετη και χωρίς διάλογο  απόφαση του Υπουργείου Παιδείας η οποία θα μπορούσε τουλάχιστον μέσα από ένα γόνιμο διάλογο να είχε τροποποιηθεί προς όφελος όλων”.
Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ τέλος, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο την
έκδοση ψηφίσματος κατά της απόφασης της κυβέρνησης για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]